Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 okt 2019

Door deze ontwikkelingen komen de Bitcoin bulls eraan!

Dit weekend zakte de Bitcoin door de grens van $ 8.000,-. Daarmee lijken de beren de overhand te krijgen, maar op grond van de politieke ontwikkelingen lijkt dat niet lang te duren. Wij zetten 5 ontwikkelingen op een rij die gunstig zijn voor de Bitcoin. We kijken daarbij naar Europa, Azië en India.

Bitcoin en de Brexit

De ontwikkelingen rond de Brexit worden steeds spannender. Momenteel leidt te situatie tot politieke onzekerheid en dat is voor de Bitcoin een goede omgeving. Daarbij zouden er na een no-deal Brexit forse bankcontroles en wellicht zelfs heffing op kapitaalimport en -export kunnen worden geheven. Daar heeft de Bitcoin geen last van.

De ECB en de FED ontkomen niet aan stimulering (van de Bitcoin)

ECB-president Draghi heeft aangekondigd dat men de kwantitatieve versoepelingsmaatregelen zal herstarten. Aangezien de rente met 0,5% op een dieptepunt staat en de economie alsnog stagneert lijkt het fysiek in omloop brengen van meer geld de enige manier om inflatie en daarmee groei aan te wakkeren. De FED doet voor Amerika hetzelfde en pompte al veel geld in de economie. De Bitcoin kent geen inflatie en is daarmee voor investeerders een zekere manier van beleggen. Uiteraard speelt op korte termijn de volatiliteit wel een rol.

Turkije bevriest banktegoeden

Turkije heeft bekend gemaakt de banktegoeden te bevriezen van mensen die een belastingachterstand en/of openstaande boetes hebben. Dat gaat om 2,5 miljoen rekeningen wegens belastingschuld en ruim 800.000 wegens openstaande boetes. Hoewel het natuurlijk niet netjes is om niet te betalen toont deze actie aan welke invloed de overheid op een reguliere bankrekening kan hebben. Beslag leggen op een cryptowallet is veel moeilijker, zo bleek al eerder.

De bankencrisis in India

Ook iets verder weg, bijvoorbeeld in het enorm grote India, helpen politieke ontwikkelingen de Bitcoin op weg. Hier heeft de Centrale Bank namelijk een van de grootste banken, de PMC Bank, onder toezicht geplaatst. Investeringen en leningen kunnen niet meer verstrekt worden, maar de arbeiders zijn vooral radeloos omdat de centrale bank het opnemen van cash beperkt heeft tot 1.000 roepie per maand per rekening. Met de Bitcoin heb je geen opnamelimiet van EUR 12,82 per maand.

Hong Kong op de vlucht voor China

De onrusten in Hong Kong duren al maanden. ‘Grote broer’ China houdt zich nog rustig, maar wordt gevreesd. Men is bang dat zij proberen om de oproerkraaiers te achterhalen via digitale banksporen en/of banktegoeden te bevriezen. Hierdoor ontstaat er een bankrun en zijn de geldautomaten van banken zoals HSBC al geruime tijd leeg. Dat dit de Bitcoin beïnvloedt zien we al aan een hogere prijs en het toenemen van over-the-counter trading.

Kortom, er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat die Bitcoin-beren binnenkort in winterslaap gaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Beincrypto.com

Reageer op artikel:
Door deze ontwikkelingen komen de Bitcoin bulls eraan!
Sluiten