Noah Korevaar
Noah Korevaar Crypto 3 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Capitulatie: ‘Bitcoin raast op witte vlag af, met alle gevolgen van dien’

Het gaat niet lang meer duren voor investeerders het vertrouwen in Bitcoin verliezen, met als gevolg een enorme klap voor de cryptomarkt omdat diezelfde investeerders nerveus hun holdings gaan dumpen. Dat beweert Chris Beauchamp.

Bitcoin raast af op capitulatie-moment

Hij is een gereputeerde analist bij IG, een online handelsplatform. Tegenover de Financial Times claimde Beauchamp dat de cryptomarkt op een “capitulatie-moment” afraast. Een punt waarop een kritieke massa aan investeerders de markt uitstapt. Een pijnlijke cyclus aan verdere prijsdalingen en klappen is daarin volgens hem onvermijdelijk.

De weg omhoog is voorlopig nog niet stabiel ingezet, dus dergelijke scenario’s zijn niet ondenkbaar. Genesis Trading CEO Michael Moro claimde onlangs dat Bitcoin nog richting de 3000 dollar zal zakken, en dat daar pas een echte bodem gelegd zal worden.

Vervolgens voorziet hij weer flinke groei, maar hebben investeerders zoveel geduld en vertrouwen? Het vergt veel doorzettingsvermogen om ondanks die voorspelde daling door te zetten.

Beauchamp beaamt die voorspelling. Hij benadrukt dat veel investeerders vol bleven houden rond de 6000 dollar, maar dat ze “veel minder happig zijn” om hun Bitcoin onder de 4000 dollar te houden. In zijn woorden: “Investeerders rennen dan liever met hun geld weg.” Over de afgelopen week zag IG al een 20 procent stijging in Bitcoin shorts.

Ook Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Greek Capital, is nou niet bepaald optimistisch over de rest van dit jaar. Hij verwacht dat Bitcoin pas ergens in 2019 zijn bodem zal aantikken, een daling van 85 procent ten opzichte van het hoogtepunt van eind vorig jaar. Ook hij pakt 3000 dollar als target. Toch verwacht hij dat Bitcoin op de langere termijn zal zegevieren, een mening die Beauchamp niet deelt.

Gelukkig zijn er ook nog prominente investeerders die wel optimistisch zijn. Peter Brandt is een van hen. Hij beweert dat temidden van alle casual investeerders en nieuwkomers die vertrekken, er veel ervaren investeerders zijn die enkel naar de langere termijn kijken, en nu juist profiteren van de lagere prijzen. Oftewel, ze kopen alleen maar meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Capitulatie: ‘Bitcoin raast op witte vlag af, met alle gevolgen van dien’
Sluiten