Jan de Raab
Jan de Raab Tech 1 okt 2018

De volgende Bitcoin: Cardano is Ethereum, maar dan anders

Cardano is een ‘smart’ contractplatform, vergelijkbaar met Ethereum. De focus ligt echter op het aspect van beveiliging via een gelaagde architectuur. Het is het eerste blockchain-project dat wordt gecreëerd op basis van een wetenschappelijk onderbouwde filosofie en is gebouwd op basis van collegiaal getoetst academisch onderzoek.

Het team achter Cardano

Het team van Cardano ontwikkelt zowel het netwerk als de munt met zowel de eindgebruiker als de toezichthouders in gedachten. Ze proberen een middenweg te vinden die de behoefte aan regulering in evenwicht brengt met de principes van privacy en decentralisatie die ten grondslag liggen aan blockchain-technologie.

In tegenstelling tot sommige andere cryptoprojecten, is het doel van het Cardano-team niet om het hele financiële systeem te herzien of te vervangen. Hun doel is om blockchain-technologie te gebruiken om banksystemen te introduceren in situaties waarin de traditionele bancaire oplossingen te duur zijn of inefficient zouden werken. Denk bijvoorbeeld aan landen in Afrika.

Hoe werkt Cardano?

Cardano wordt ontwikkeld in twee lagen die het grootboek van accountwaarden scheiden. Door deze scheiding kunnen de ‘slimme contracten’ die op het platform worden geschreven, flexibeler worden.

Bedrijven kunnen van deze scheiding profiteren door het ontwerp, de privacy en de uitvoering van elk contract beter af te stemmen op hun specifieke gebruiksmogelijkheden.

Cardano

Ouroboros Proof-of-Stake

In plaats van een Proof-of-Work (PoW) consensusalgoritme te gebruiken, gebruikt Cardano het Ouroboros Proof-of-Stake (PoS) -algoritme om consensus te bereiken over de status van het grootboek.

In dit protocol genereren slotleiders nieuwe blokken in de blockchain en verifiëren ze de transacties. Iedereen die een Cardano ADA-muntstuk heeft, kan een ‘slotleider’ worden. Wanneer het algoritme “Follow the Satoshi” een munt selecteert die u vasthoudt, kun je een leider worden en nieuwe blokken in het netwerk publiceren.

Toekomst van Cardano

Cardano is een ambitieus project dat een groot aantal problemen in de crypto-industrie aanpakt. Na het zien van de mogelijke beveiligingsfouten van Ethereum via de DAO-hack en het recente fiasco van de Parity-portemonnee, is het goed om te zien dat Cardano zich richt op het controleren van codes en peer-reviewed beveiligingsmaatregelen.

De omvang van het project kan dodelijk zijn voor het project, omdat het veel kans op fouten biedt. Met Charles Hoskinson aan het roer is er echter reden tot vertrouwen dat het team een ​​project van deze omvang aankan.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

  1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
  2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
  3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
  4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
  5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
  6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
  7. De volgende Bitcoin: Monero garandeert privacy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: Cardano is Ethereum, maar dan anders
Sluiten