The Flippening: ‘Bitcoin wordt snel ingehaald door deze cryptocurrency’

Er zijn behoorlijk wat belangrijke en minder belangrijke mensen in de financiële wereld en allemaal lijken ze heilig te geloven in hun analyses en voorspellingen over Bitcoin. Wat het zo lastig maakt voor de gewone mens is dat de meningen over de cryptocurrency nogal uiteenlopen. Het is of een soort kip met de gouden eieren, of het is gedoemd te mislukken. Volgens Bitcoin Cash promoter Roger Ver moeten we niet op Bitcoin letten, maar op Bitcoin Cash. Deze zou Bitcoin in 2020 gaan inhalen.

The Flippening

Ver werd vroeger ook wel “Bitcoin Jesus” genoemd, maar is tegenwoordig duidelijk overgestapt naar Bitcoin Cash.

Hij is van mening dat Bitcoin Cash ‘s werelds grootste cryptocurrency gaat worden, maar voordat dit gebeurt zou eerst Ethereum Bitcoin gaan inhalen.

Dat zou al dit jaar gebeuren en over twee jaar jaar zou ook Bitcoin Cash aan de beurt zijn. Deze ontwikkeling wordt door analisten “The Flippening” genoemd, waarbij de waardes van de cryptocurrencies als het ware flippen.

Bitcoin Cash

Schaalbaarheidsproblemen doen Bitcoin de das om

De reden dat de cryptocurrencies het binnenkort beter zullen doen dan Bitcoin, zou te maken hebben met de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin.

De transactiesnelheden zijn langzamer geworden vergeleken met het begin van de cryptocurrency en ook de transactiekosten zijn tegenwoordig een stuk hoger. Bitcoin Cash en Ethereum zijn juist gemaakt om deze problemen aan te pakken en zouden het uiteindelijk hierom dus winnen volgens Ver.

Bitcoin Cash relatief meer gestegen

Als we kijken naar de cijfers is het inderdaad wel zo dat Bitcoin de laatste tijd weer omhoog is gegaan, maar dat bij Ethereum en Bitcoin Cash deze stijging een stuk forser is.

De waarde van Bitcoin ging de afgelopen 12 maanden met 450 procent omhoog, terwijl dit bij Ethereum bijvoorbeeld maar liefst 1.000 procent was. Bitcoin Cash ging van een waarde van 500 dollar in augustus naar 1.655 dollar.

Aan de andere kant zijn de waardes recentelijk weer wat gedaald en zien we dat de daling bij Bitcoin Cash en Ethereum net als eerdere stijging wel een stukje groter is.

Roger Ver
Roger Ver Foto: YouTube

Het is inderdaad zo dat Bitcoin op het moment wat problemen heeft maar als Bitcoin Cash alleen hierom groter zou worden, zou Ver het wel eens behoorlijk goed mis kunnen hebben.

Er zijn namelijk een paar veelbelovende projecten in ontwikkeling, welke Bitcoin af zouden helpen van zijn schaalbaarheidsprobleem.

Eén zo’n project is The Lightning Network. Deze zou het Bitcoin netwerk moeten ontlasten, doordat niet alle transacties meer meteen op de Bitcoin blockchain worden verwerkt. Deze worden eerst gebundeld bij The Lighting Network en om vervolgens gebundeld verwerkt te worden door Bitcoin.

CCN

Reageer op artikel:
The Flippening: ‘Bitcoin wordt snel ingehaald door deze cryptocurrency’
Sluiten