Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 mei 2020

Bitcoin Cash topman Roger Ver over Bitcoin & stable coins [video]

De Bitcoin halving ligt achter ons en vooralsnog zijn er geen schokkende koersbewegingen te rapporteren. Dit houdt Roger Ver niet tegen om in een uitgebreid interview de Bitcoin, stable coins en aspecten rondom crypto en Corona te bespreken. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond. Wij delen het interview en zetten zijn belangrijkste uitspraken op een rij.

Wie is Roger Ver?

Roger Ver is de man die eerder de bijnaam ‘Bitcoin Jezus’ verdiende omdat hij een zeer sterke promotor van Bitcoin was. Sterker nog, hij registreerde het internetdomein bitcoin.com. Toch is hij inmiddels bij de nieuwe investeerders veel bekender als CEO van hard fork Bitcoin Cash (BCH). Hiermee ontstaat de vreemde situatie dat bitcoin.com dus regelmatig standpunten inneemt die tegen de belangen van Bitcoin ingaan. Dat maakt hem niet geliefd in de cryptowereld. Toen hij in 2018 namens BCH lijnrecht tegenover Craig Wright kwam te staan kreeg hij er een vijand van belang bij.

Wright begon zijn eigen cryptomunt onder de naam Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) en nam vanaf dat moment voortdurend de BCH en Ver zelf op de hak. Toch wordt Ver door velen als invloedrijke speler in de cryptomarkt gezien.

Hoe reageert Roger Ver op de Bitcoin Halving

Kort gezegd is Ver niet verbaasd over het feit dat we nog geen grote prijsstijgingen zien. Hij stelt dat de hype overtrokken is. In zijn opinie kiezen miners simpelweg de meest rendabele munt en maakt het hen weinig uit of dat Bitcoin of een andere munt is.

Stable coins minder stabiel dan gedacht

Wanneer hij over stable coins gevraagd wordt is hij in eerste instantie positief. Ver denkt dat de voordelen ten opzichte van cash geld legio zijn. Zo is een overboeking met stable coin sneller dan een normale overboeking. Bovendien is de transactie goedkoper. Toch komt hij met een waarschuwing. Volgens hem zijn stable coins minder stabiel dan de naam doet vermoeden. Hij wijst er, in mijn optiek terecht, op dat de stabiliteit afhankelijk is van de partij die de munt uitgeeft. Immers, wie garandeert dat de tegenwaarde wordt gekocht? Is er een gerenommeerde accountant die onderzoek doet? We hebben in het verleden bij Tether (USDT) gezien dat dit mis kan gaan.

Overigens is daarmee niet gezegd dat de Bitcoin zelf verschoond blijft van fraude, in tegendeel zelfs. Hoe je jezelf daartegen kunt bewapenen lees je in dit artikel.

Het hele interview met Roger Ver bekijken? Dat kan uiteraard.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin Cash topman Roger Ver over Bitcoin & stable coins [video]
Sluiten