Jan de Raab
Jan de Raab Tech 27 sep 2018
Leestijd: 5 minuten

De volgende Bitcoin: wat je moet weten over Bitcoin Cash

Nu Bitcoin (BTC) steeds populairder is geworden, is de hoeveelheid tijd die het kost om een ​​transactie te verwerken langzamer en trager geworden. Het heeft ook de kosten van elke transactie duurder gemaakt voor de afzender. Om het huidige Bitcoin-systeem te verbeteren, is Bitcoin Cash (BCH) gemaakt! En alhoewel Bitcoin Cash pas in augustus 2017 werd uitgebracht, is het al een top 5 cryptocurrency geworden!

Leuk dat Bitcoin Cash of BCH zo succesvol is, maar wat is het?

Om het concept van Bitcoin Cash te begrijpen is het van belang om de geschiedenis te kennen. Het begon allemaal met overeenkomsten en meningsverschillen over de manieren om de technologie van Bitcoin te verbeteren. Een van de problemen met Bitcoin was (en dat is het nog steeds), hoe meer mensen het gebruiken, hoe langer het duurt voordat de netwerken een transactie verwerken. Het betekent ook dat transactiekosten duurder worden naar mate het gebruik (de vraag) toeneemt.

Bitcoin-liefhebbers begrepen dat dit een groot probleem aan het worden was, vooral nu de cryptocurrency zo populair werd. Om een ​​oplossing te vinden, stelden ontwikkelaars twee verschillende ideeën voor.

Idee 1: verander het formaat van elk blok

Hier is een voorbeeld uit de praktijk: denk na over het schrijven van elke Bitcoin-transactie op een blanco vel papier. Eerst moet je de portefeuille-adressen van zowel de afzender als de ontvanger schrijven. Vervolgens moet je de individuele handtekeningen voor elke transactie schrijven. Dit zou nogal wat ruimte in beslag nemen.

Een groep ontwikkelaars stelde voor om het ene vel papier in tweeën te scheiden. Eén vel papier heeft de adressen van de afzender en ontvanger, terwijl het andere blad de handtekeningen bevat. Kortom, omdat er meer ruimte op het papier zou zijn, zouden er meer transacties kunnen worden verwerkt!

Idee 2: vergrote blokgrootte

Een andere groep ontwikkelaars vond dit een slecht idee. Waarom? Hoewel het veranderen van het formaat van elk blok technisch de transactiesnelheid van Bitcoin zou verhogen, zou het slechts een tijdelijke oplossing zijn. Dus, wanneer het Bitcoin-netwerk nog populairder wordt, zou er nog steeds een upgrade nodig zijn.

Ze dachten dat de beste manier om het snelheidsprobleem van Bitcoin op te lossen, het vergroten van de maximale blokgrootte zou zijn.

Welk idee was het populairst?

In het geval van Bitcoin kan niemand wijzigingen in het systeem aanbrengen tenzij de meeste mensen het erover eens zijn. Dus om te beslissen welke optie het beste zou zijn, werd er gestemd! Idee 1 bleek een echte winnaar te zijn!

Idee 1 ontving 97% van de stemmen! Voor de Bitcoin-blockchain om deze wijziging aan te brengen, moest het systeem echter een zachte ‘fork’ uitvoeren.

Natuurlijk was de groep ontwikkelaars die de voorkeur gaf aan de oplossing in idee 2 niet blij met de uiteindelijke beslissing. Dus besloten ze om een ​​harde ‘fork’ uit te voeren. Het resultaat daarvan kennen we nu als Bitcoin Cash.

Wat is Bitcoin Cash: wat doet het?

Bitcoin Cash werd officieel vrijgegeven in augustus 2017. Er zijn een groot aantal overeenkomsten. Zo is de technologie erachter gebasseerd op hetzelfde principe als bij Bitcoin: de blockchain technologie. Dat is niet de enige overeenkomst, ook het maximaal aantal toegelaten munten is gelijk: 21 miljoen.

Iedereen die Bitcoin bezat op de dag dat Bitcoin Cash automatisch werd aangemaakt, ontving gratis Bitcoin Cash! De slimme investeerders ontvingen Bitcoin Casj in een verhouding van 1:1. Had je dus voor de harde ‘fork’ 25 BTC, dan kreeg je na de ‘fork’ 25 BCH (Bitcoin Cash).

Het belangrijkste doel van Bitcoin Cash is om als betaalsysteem te worden gebruikt. Dit betekent dat mensen, net als in het oorspronkelijke Bitcoin-scenario, geld kunnen verzenden en ontvangen. De technologie van Bitcoin Cash biedt echter veel snellere transactietijden en lagere transactiekosten!

Veel mensen dachten dat degenen die hun gratis Bitcoin Cash ontvingen, het zo snel mogelijk zouden verkopen, maar dit was niet het geval. Sinds de release in augustus 2017 heeft Bitcoin Cash het zeer goed gedaan. Het is momenteel een top 5 cryptocurrency.

Omdat de cryptocurrency nog in de kinderschoenen staat, zijn er nog niet veel handelaren die het accepteren, vooral in vergelijking met Bitcoin. Naarmate Bitcoin Cash echter steeds populairder wordt, beginnen nieuwe handelaren het als een betaalmethode te accepteren.

Wat is Bitcoin Cash: hoe wordt het gedolven?

Zoals de meeste cryptocurrencies is Bitcoin Cash gedecentraliseerd. Dit betekent dat geen enkele persoon of autoriteit controle heeft over het netwerk.

Voor een gedecentraliseerd systeem om te werken, zijn echter knooppunten (computers) nodig om transacties te verifiëren.

Dus, hoe worden transacties geverifieerd? Mensen die bekend staan ​​als ‘miners’ gebruiken de rekenkracht van hun computer om wiskundige vergelijkingen op de blockchain op te lossen. Zodra een knooppunt op het netwerk de wiskundige vergelijking oplost, verifieert het een transactieblok. Het ontvangt dan een beloning voor het verifiëren van de transactie. Deze beloning, in het geval van Bitcoin Cash-mining, is een Bitcoin Cash-munt.

In de huidige tijd wordt het echter steeds moeilijker om geld te verdienen met het ‘minen’ van BCH. Er is zoveel concurrentie dat alleen diegenen die enorme hoeveelheden rekenkracht kunnen genereren, worden beloond. Om genoeg rekenkracht te genereren om een ​​succesvolle miner te worden, moet je VEEL geld investeren! (En dan heb je het over 10-duizenden euro’s aan computerapparatuur.)

Wat is Bitcoin Cash: de toekomst

Als je een beetje de nieuwsberichten over cryptocoins volgt dan is het je zonder meer opgevallen dat Bitcoin Cash het goed doet. In nog geen jaar tijd heeft het aangetoond een blijvertje te zijn. Daar zijn een aantal redenen voor, maar het belangrijkste zijn de sterke verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin cash.

Daar waar Bitcoin duidelijk maakt dat het een meer aggresieve benadering hanteert om een oninneembaar gedecentraliseerd blockchain platform blijven, daar positioneert Bitcoin Cash zich als een waardig alternatief om sneller en goedkoper te kunnen werken. Vooral dat laatste is interessant met het oog op een brede acceptatie van cryptocoins. Om een degelijk alternatief te kunnen bieden is de snelheid van de transacties essentieel.

Betekent dit dat Bitcoin Cash de positie van Bitcoin gaat overnemen? Waarschijnlijk wel, maar wel met een duidelijke pas op de plaats. De munt heeft zeker de potentie om Bitcoin voorbij te streven, maar zover is het nog niet. Duidelijk is wel dat er een goede startegie en een duidelijke visie van het team achter de munt zit.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

  1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
  2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
  3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
  4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: wat je moet weten over Bitcoin Cash
Sluiten