Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 okt 2018

Gratis cheaten in Fortnite? Bitcoin stelen zul je bedoelen!

Het zesde seizoen van Fortnite is aangebroken, het nog immer gigantisch populaire Battle Royale-spel. Dat trekt niet alleen miljoenen gamers aan, maar ook scammers die Bitcoin proberen te stelen middels geniepige cheating-tools.

Fortnite cheats stelen Bitcoin

Fortnite kan behoorlijk frustrerend zijn, vooral wanneer je na een half uur voorbereiding in je rug wordt geschoten. Weer dood. Dan kun je gewoon een nieuw potje starten, maar sommige spelers laten het er niet bij zitten.

Die gaan zoeken naar andere manieren om te winnen. Oftewel: cheats. Die zijn er ook, maar lang niet allemaal doen ze wat ze beloven. Een groot aantal van die cheating-tools is stiekem namelijk malware die Bitcoin steelt.

Dat blijkt uit data van Malwarebytes Labs, het onderzoeksgedeelte van de populaire virusscanner Malwarebytes.  De als cheats vermomde malware wordt vooral aan de man gebracht middels video’s op YouTube, waarin gratis season-passes en mods beloofd worden.

??‍♂️Check ook: Bitcoin in de kinderschoenen van geheime prijs: ben jij de 1 procent?

De vaak jonge gamers komen die video’s onvermijdelijk tegen tijdens hun dagelijkse uurtjes op YouTube. Ze worden verplicht om zich op de kwaadwillende kanalen te abonneren. Daarna moeten ze op een andere website een enquete invullen, alvorens ze de malware krijgen.

Zo wordt er op drie manieren van de nietsvermoedende gamers geprofiteerd. Verschillende video’s worden 120.000 keer bekeken voor YouTube ze offline haalt. De schade kan dus duidelijk groot zijn. Het vermommen als een cheat is geen nieuwe techniek, maar in combinatie met zo’n gigantisch populaire game met een jong publiek is de potentiële schade groter dan ooit.

Wanneer gebruikers het .exe-bestandje van de malware installeren, wordt direct informatie van hun computer getrokken. Denk aan Steam-sessies, wachtwoorden en Bitcoin-wallets. Die informatie wordt verzonden naar een adres in Rusland.

Een readme-bestandje biedt zelfs voor 80 dollar aan Bitcoin andere scams aan, zodat de slachtoffers zelf geld kunnen verdienen met de malware. Een ding is dus duidelijk: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

Bitcoin fortnite malware

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gratis cheaten in Fortnite? Bitcoin stelen zul je bedoelen!
Sluiten