Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 dec 2020

Bitcoin break: Consolideert Bitcoin voor storm? Ripple (XRP) herstelt

De cryptomarkt laat zich weinig gelegen liggen aan de stilte die we normaal tussen kerst en oud en nieuw in de financiële markten zien. Wij bekijken de laatste stand van de Bitcoin. Is er sprake van stilte voor een nieuwe bull-storm? Ook bekijken we waarom de Ripple (XRP) ineens snel herstelt.

We beginnen uiteraard met de actuele stand voor de Bitcoin en top 25-cryptomunten.

Bitcoin consolideert, cryptomarkt tweeslachtig

Op het moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 21.814,13 ($ 26.703,97) en dat is 1,81% lager dan de koers van gisteren. Gezien de snelle stijging van de cryptomarkt ziet men dit echter als een reguliere consolidatie. Het beeld van de rest van de cryptomarkt is tweeslachtig. Er zijn grote stijgers, zoals de Polkadot (DOT), die 10,28% in waarde stijgt. Aan de andere kant zijn er ook forse verliezen te noteren. Als we de Ripple (XRP) buiten beschouwing laten zet Stellar (XLM) met een verlies van 10,22% het meest negatieve resultaat neer. Uiteraard kun je de live cryptokoersen zoals steeds 24 uur per dag bekijken via onze collega’s van Tradeincrypto.com.

Ripple (XRP) zoekt toenadering tot SEC, markt reageert positief

Na de snelle koersdaling van vanochtend en vanmiddag is de koersval gestopt. Ondanks de daling van 19,28% ten opzichte van gisteren loopt de koers weer op. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat Ripple (XRP) weliswaar een felle aanval lanceerde op de procedures die het huidige bestuur van de SEC heeft ingezet, maar tegelijkertijd aangaf graag nauw samen te werken met de nieuw te benoemen SEC-bestuurders. Klaarblijkelijk is dit voor beleggers geruststellend genoeg om de recordkoersval te dempen.

Bitcoin consolidatie stilte voor nieuwe bull storm?

Ondanks dat de recordrally van de Bitcoin even tot stilstand is gekomen lijken de vooruitzichten nog steeds gunstig. Zo signaleert een trader dat de maandelijkse RSI index naar verwachting boven de 80 zal sluiten. Als dit gebeurt verwacht hij op grond van historische cijfers een koersexplosie die de koers met 1.010,87% zal doen stijgen. Ook andere analisten zijn, zoals we gisteren al aangaven positief over de koers van de Bitcoin op korte termijn. Het lijkt er dan ook op dat deze consolidatie een stilte voor de volgende Bitcoin storm is.

Zoals we ook al eerder aangeven lijken veel technische indicatoren op dit koersniveau minder nauwkeurig. Daarom blijft ons advies om zelf onderzoek te doen en beleggingsbeslissingen alleen op rationele gronden te nemen.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Consolideert Bitcoin voor storm? Ripple (XRP) herstelt
Sluiten