WANT Bitcoin update: Bitcoin consolideert, Nederlandse cryptonieuws

Tech Robert Kroes 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Europese financiële markten weer een eind op streek en leggen wij de live prijs van Bitcoin en andere populaire cryptomunten vast. Daarnaast kijken we naar divers Nederlands cryptonieuws en vragen we ons af hoe volatiel de Bitcoin blijft nu institutionele investeerders toestromen.

Uiteraard beginnen we met de prijzen voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin consolideert na record in positieve cryptomarkt

Vanmorgen steeg de Bitcoin op sommige cryptobeurzen boven de $ 52.000,-, maar inmiddels noteert de prijs van de Bitcoin EUR 42.712,43 ($ 51.431,20) en dat is 0,26% lager dan tijdens de cryptolunch van gisteren. De top 25 cryptomunten laat momenteel een wisselend beeld zien. Hoewel veel koersen consolideren is het algemene beeld positief. BinanceCoin (BNB) noteert met een koersstijging van 30,11% in 24 uur een opvallend hoge winst. Grootste daler is Dogecoin (DOGE), dat 3,49% verliest. Je kunt de live cryptoprijzen uiteraard bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

De Nederlandse Bank reageert op klachten Nederlandse cryptobedrijven

Nederlandse cryptobedrijven hebben zich in een gezamenlijke brief gemeld bij De Nederlandse Bank. Zij beklaagden zich over de in hun ogen te strenge vereisten die de toezichthouder stelt aan verificatie van hun klanten (het zogenoemde Know Your Customer beleid). Gisteren kwam DNB met een reactie. Zij stellen kort en goed dat er weinig veranderingen te verwachten zijn. Twee zaken vallen op. Ten eerste geeft men in de brief vrijheid om van verificatie af te zien. Men hanteert als vereiste een open norm van ‘adequate controle’ op de juistheid en volledigheid van klantgegevens. Daarnaast blijkt men bewust strengere regels ingevoerd te hebben dan op grond van Europese regelgeving nodig was. De verenigde cryptobedrijven hebben nog niet gereageerd.

Hoe verandert de volatiliteit van Bitcoin door institutionele beleggers?

Nu institutionele beleggers massaal in Bitcoin investeren verandert dit het handelslandschap. Een van de effecten is dat de volatiliteit naar verwachting minder zal worden. Dit leggen de collega’s van Tradeincrypto.com uit aan de hand van de Bitcoin trading policy van multinational MicroStrategy.

Investeren in crypto in Nederland populairder

Op grond van zoekgegevens van Google blijkt dat ‘Bitcoin’ weer steeds populairder wordt als zoekterm. Dit terwijl een echte hausse nog uitblijft. Op een maximale score van 100 (die in 2017 tijdens de rally gehaald werd) scoort Nederland met 40 een zevende plaats wereldwijd. Opvallende nummer 1 is Nigeria, dat de volle 100 scoort. Zwitserland en Oostenrijk delen de top 3 met ieder een score van 51. Opvallend genoeg zien we de Verenigde Staten pas terug op een 23ste plek met een score van 23.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen