Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 nov 2020

Bitcoin break: Bitcoin consolideert, STF-Model kost een miljoen

De Europese financiële markten zijn inmiddels gesloten en in Amerika is de laatste handelsdag van de week begonnen. Voor ons de hoogste tijd om je een prettig weekend te wensen met de laatste Bitcoin break van deze week. De vertrouwde koersupdate van de Bitcoin en cryptomarkt ontbreekt niet. Omdat het vrijdagmiddag is sluiten we luchtig af met een miljoenenweddenschap over het Nederlandse Stock-to-Flow model.

We beginnen natuurlijk serieus met de update voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin consolideert boven $ 16.000,-. Cryptomarkt positief

Gisteren zagen we de koers van de Bitcoin nog flink stijgen bij het sluiten van de Europese markten, maar vandaag is de druk eraf. De Bitcoin noteert namelijk een koers van EUR 13.682,30 (EUR 16.167,12) en dat is op het moment van schrijven 0,38% lager dan gisteren. We kunnen dus concluderen dat de koers van de BTC consolideert boven $ 16.000,- en dat lijkt een goed begin van heet weekend. As wee naar de andere cryptomunten in de top-25 kijken zien we net als vanmiddag een rustig, maar positief beeld waarbij Litecoin (LTC) de positieve uitzondering op de regel blijft.

Gaat het Stock-to-Flow (S2F) model investeerders miljoenen kosten?

Het ‘Nederlandse’ stock-to-flow (S2F) model veronderstelt een relatie tussen de productie (hoeveel Bitcoin er in een jaar gemined wordt) en de huidige voorraad BTC. Het model is enorm populair en op basis van het model voorziet men grote koerswinsten. Er zijn echter ook sceptici. Zij zeggen dat het model niet houdbaar is na de halving. Zo wil Eric Wall, een bekende investeerder bij Arcane Assets, een miljoen dollar verwedden op zijn stelling dat het S2F-model bij de volgende halving inderdaad zal breken. Hij is hier erg serieus in. Inmiddels heeft zich een kandidaat gemeld die de weddenschap aan wil nemen. Deze Marco De Cunha wil onderhandelen over wat formaliteiten, maar is bereid in te stappen.

Een andere investeerder, Ari Paul, zag de humor van deze weddenschap en stapte ook in. Hij biedt zelfs aan om 3 miljoen dollar uit te betalen als hij de weddenschap verliest. De reden hierachter is volgens hem eenvoudig. In zijn Tweet legt hij de logica uit.

Deze vrijdagmiddaghumor met serieuze ondertoon komt in reactie op een Tweet van de bedenker van het model.

Nederlandse bedenker Stock-2-Flow model houdt vertrouwen

Het S2F-model voor Bitcoin is bedacht door een Nederlander die werkzaam is in de financiële wereld en zijn ‘Nederlandse’ model eerder verdedigde in een Tweet.

Eric Wall tagde hem in zijn Tweet in, maar voor zover bekend heeft de Nederlander (nog) geen weddenschappen aangenomen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin consolideert, STF-Model kost een miljoen
Sluiten