Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 mei 2019

Herhaalt de geschiedenis zich na Bitcoin butch?

Dat de Bitcoin vannacht ‘geslacht’ is, is inmiddels wel duidelijk. Het kapitaal stroomde uit de markt en de koers daalde in korte tijd haast 20%. De term flash crash is haast een understatement. Inmiddels zijn de koersen wel iets teruggekomen, maar is het verlies nog steeds zo’n 10% ten opzichte van gisteren. Uiteraard vraagt de markt zich af wat er nu gaat komen. Wij bekeken de geschiedenis en vonden een gelijkend patroon. Zou de geschiedenis zich herhalen?

Hoe ver gaat de Bitcoin zakken?

Wie de historische koersen bekijkt komt in 2015 een vergelijkbaar patroon tegen. Ook toen kwam de munt na een ‘bear-periode’ in 2014 ineens snel op. Ook toen volgde een snelle correctie. Een bearfase brak aan waarin de koers van de Bitcoin in fases terugzakte. Eerst met 40% en later met 80%. Analist Josh Rager legt het uit.

Uiteraard valt niet te voorspellen of dit nu weer zal gebeuren. Er is namelijk veel veranderd in de nog jonge markt. Ook is de historie nog niet zo lang om al van een historische zekerheid te kunnen spreken en dat is in dit geval misschien maar goed, want de Bitcoin op $ 1.700,- zou een wel heel koude douche zijn na de afgelopen feestweek.

Een ander scenario: heraccumulatiefase voor de Bitcoin

Een van de belangrijkste factoren die niet meegenomen is in het hiervoor geschetste scenario is de aankomende Bitcoin-halving. Deze factor was voor een andere bekende crypto-influencer, Tuur Demeester reden om met andere ogen naar de historische koersen te kijken. Zijn visie ligt in lijn met allerlei andere technische analyses.

Het valt hem op dat er een patroon is waarbij de Bitcoin ongeveer een jaar voor de halving sterk stijgt om daarna met een lichte correctie te accumuleren richting de daadwerkelijke halving. De handel gebeurt dan vooral zijwaarts in bepaalde bandbreedtes. Demeester verwacht dan ook dat de Bitcoin tussen nu en april volgend jaar binnen de bandbreedte van $ 6.000,- en $ 10.000,- blijft om na de halving volle vaart in bull-rally te gaan. Hij legt dan hieronder uit.

Hoe het ook zij, het worden spannende tijden voor de Bitcoin, dus alle reden om de komende dagen en daarna het laatste nieuws en de live koersen goed te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Herhaalt de geschiedenis zich na Bitcoin butch?
Sluiten