Is deze Bitcoin crash het begin van een ongekende correctie?

Gisteravond brak plotseling de hel los op de cryptomarkten. De Bitcoin (BTC) verloor sterk en de Altcoins zelfs nog meer. De Aziatische beurzen dempten de val iets. Toch zijn de verliezen vanochtend nog immens. Aan de Bitcoin crash ging een bijzondere gebeurtenis vooraf die manipulatie doet vermoeden. Wie heeft er baat bij een ongekende crisis en was de situatie van gisteravond slechts een voorproefje van wat komen gaat?

Mysterie rond Bitcoin crash

De Bitcoin crash van gisteravond was bijzonder ingrijpend. De koers verloor in korte tijd bijna $ 2.000,- naar een dieptepunt van $ 8.000,-. Hierna herstelde de koers ligt, maar met zo’n $ 8.500,- nu is de schade nog enorm. Wat nog verder opviel is dat er rond de crash een mysterieuze crash van de Bitcoin hash rate plaats vond. Deze daalde in korte tijd met 40%. Dit maakt de munt kwetsbaar voor manipulatie en verdere instabiliteit. Wat de oorzaak van deze hash crash was is nog niet bekend, laat staan of er een verband tussen de gebeurtenissen is. Manipulatie is echter niet uit te sluiten.

Wie heeft er baat bij een Bitcoin crash?

We zagen de afgelopen maanden dat de Bitcoin koers sterk stijgt en dat ook recreatieve beleggers instappen. Eigenlijk was de markt vol vertrouwen, zeker na opening van cryptobeurs Bakkt, eerder deze week. Hoewel we al uitlegden dat een directe koersstijging niet te verwachten valt hadden veel recreatieve beleggers gespeculeerd op zo’n koersstijging en Bitcoin aangeschaft. Dit is een ideaal moment voor zogenoemde market makers om de koers naar beneden te drukken en zo de bange recreatieve belegger weg te jagen.

Hierdoor ontstaat een koersdip. Op zo’n moment kan het interessant zijn om de dip te kopen en de Bitcoins vast te houden voor een latere sterke koersstijging. Vraag is of dit eerder gebeurd is.

Zet de Bitcoin crash door naar – 72%?

De auteurs van dit artikel op cryptodaily.co.uk zien sterke parallellen met de koersontwikkeling in 2014. Ook toen drukte market makers de koers in een Bitcoin crash, waarbij de munt toen 72% van haar waarde verloor. Hierna vond in 2015 een record rally plaats. Dat zo’n rally er binnen afzienbare termijn aankomt voorzien ook nu veel analisten. Doordat de koers nu veel hoger ligt dan in 2014 (op 25 september 2014 bedroeg de koers van 1 Bitcoin € 319,-) zou een daling van 72 % ongekende financiële gevolgen hebben. Uiteraard volgen we het nieuws op de voet en houden we je op de hoogte.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Is deze Bitcoin crash het begin van een ongekende correctie?
Sluiten