Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 sep 2019

De Bitcoin-crash bekeken door de ogen van experts

Na de ongekend heftige Bitcoin-crash van dinsdagavond is de cryptomarkt beduusd. Aangezien nog steeds niet exact bekend is wat de aanleiding en oorzaak is voor deze koersval zoeken de experts een antwoord op de vraag ‘hoe nu verder?’. Wij bekijken de huidige situatie door de ogen van drie experts.

Nu niet bekend is waarom de Bitcoin en andere cryptomunten plotseling zo hard in prijs daalden proberen experts in te schatten hoe verder. Het is opvallend dat de meningen sterk verdeeld zijn. Wij bekijken een positieve, een negatieve en een algemene indruk die experts inmiddels gecommuniceerd hebben.

De Bitcoin-crash door de ogen van een Bitcoin bull: Tom Lee

Hoewel eerder werd ontkend dat er een verband bestaat tussen de Bitcoin-koersen en aandelenbeurzen denkt Tom Lee daar anders over. Op basis van een ontwikkelde ‘misery index’ veronderstelt hij dit verband wel. Hij denkt dan ook dat de Bitcoin pas weer sterk in waarde zal stijgen als de aandelenbeurzen herstellen. Zijn onderbouwing is dat de Bitcoin haar beste momenten had als de S&P-500 index minimaal 15% groeide. (tekst loopt door na de Tweet.)

De Bitcoin-crash door de ogen van technisch analisten

Doordat de mening van technisch analisten gebaseerd is op cijfers, ratio’s en koerspatronen is deze vaak rationeel. Hierdoor bieden zij een neutrale blik op de ontwikkelingen. Wanneer we ons laten leiden door de analyses had lijden wellicht een betere omschrijving geweest. Zij voorzien namelijk dat de Bitcoin verder terug kan zakken naar een prijs tussen hoog in $ 6.000,- en hoog in $ 7.000,-. Op het moment van schrijven van dit artikel ligt de koers op $ 8.402,65. De Altcoins krijgen het conform hun analyses nog zwaarder te verduren.

Een pessimist over de Bitcoin-crash: Peter Schiff

Hoewel Peter Schiff bekend staat als Bitcoin-sceptisch is hij niet te beroerd om toe te geven dat hij soms spijt heeft dat hij te laat Bitcoin kocht toen de koersen stegen. Dat gevoel heeft hij de afgelopen dagen niet gehad. Volgens zijn analyse zal hij dat voorlopig ook niet meer meemaken. Hij voorziet namelijk een snelle verdere daling richting $ 4.000,-. (tekst loopt door na de Tweet)

Kortom, welke analyse we ook volgen, het is zaak de actuele ontwikkelingen nauwlettend te volgen en eigen onderzoek te doen naar mogelijke beleggingsopties.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin-crash bekeken door de ogen van experts
Sluiten