Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 4 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

“Bitcoin crisis structureel”: zakenbank JP Morgan waarschuwt

We zien dat de Bitcoin prijs al een tijd consolideert. Daarmee hopen optimistische investeerders dat we langzaam naar een nieuwe bull run toegaan. De analisten van JP Morgan waarschuwen voor optimisme. Zij delen cijfers die duiden op het tegendeel. Bovendien lijken die cijfers bevestigd te worden door andere data. Wij analyseren de situatie.

JP Morgan voorziet langdurige bear voor Bitcoin en crypto

In hun analyse van de cryptomarkt bekeken analisten allereerst de koersontwikkeling van crypto. Zij stellen vast dat een index van de grootste crypto dit jaar al 56% verlies leed en dat de interesse in Bitcoin (BTC) tanende is omdat de koers al lange tijd in een consoliderende fase rond $20.000 zit.

De vraag is nu of dit een normale marktontwikkeling is die in de Bitcoin halving cycles theorie past of dat we hier naar een ernstiger fenomeen kijken. JP Morgan gaat uit van het laatste.

Venture Kapitalisten investeren minder in crypto

Dit baseren zij op de investeringen die grote geldschieters (de zogenaamde venture capitalists) in crypto doen. Zij analyseerden de cijfers en zien dat grote investeerders steeds minder in crypto investeren. Zij verwachten dit jaar dat deze grote partijen $ 10 miljard in crypto-innovatie steken. Dit is natuurlijk enorm veel geld, maar is minder dan een derde van wat diezelfde investeerders vorig jaar investeerden.

Bovendien tonen de data die JP Morgan met Bloomberg deelde dat de dip in investeringen ook doorzette in de maanden september en oktober. Daarmee is er volgens hen geen sprake van een seizoensinvloed, maar van een sterkere trend.

Uiteraard kan je zelf 24 uur per dag via de site van Tradeincrypto.com alle live BTC en crypto prijzen volgen.

Coinbase gaat ook uit van Bitcoin en crypto bear

JP Morgan staat niet alleen met haar zorgen over een structurele bear trend voor Bitcoin en crypto. Ook de CFO van de grote cryptobeurs Coinbase, Alesia Haas, zei in een interview dat er blijvende en misschien wel aansterkende tegenwind te verwachten is voor crypto.

Dit blijkt ook uit de cijfers. Als beursgenoteerde onderneming moet Coinbase haar kwartaalcijfers publiceren. De cijfers over het derde kwartaal paste goed bij Halloween, want dit was schrikken geblazen.

Zo daalde het aantal gebruikers van 9 miljoen in het vorige kwartaal naar 8,5 miljoen in dit kwartaal. Daardoor daalde het financiële resultaat naar een verlies van $ 545 miljoen, terwijl men over dezelfde periode vorig jaar nog een winst van $ 400 miljoen kon noteren. Dit zien we uiteraard terug in de prijs van het aandeel. Dit verloor in een jaar tijd meer dan 75% aan waarde en dat is hoger dan de 56% verlies die de Bitcoin over een jaar noteert.

Kortom, voorzichtigheid is geboden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT analyses en overzichten. Uiteraard kun je ook de BTC en live cryptokoersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Bitcoin crisis structureel”: zakenbank JP Morgan waarschuwt
Sluiten