Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 jul 2019

Bitcoin verliest 23% in een week. Is er sprake van een Bitcoin crisis?

De Bitcoin heeft een slechte week achter de rug. Met een verlies van ruim 23% zijn er veel investeerders met hoofdpijn. De koppen boven artikelen spreken over ‘crash’ en ‘crisis’. Is dat eigenlijk wel waar? Wij zetten de zaken op een rij en vragen ons af: “Is er sprake van een Bitcoin crisis?”

Waarom denkt men dat er een Bitcoin crisis is?

Wie de afgelopen week de koersen volgde kon niet ontkennen dat er flinke koersdalingen te noteren waren. De marktkapitalisatie liep terug en de verliezen liepen op. Als we de prestaties van de afgelopen week bekijken zien we een verlies van 14,97% en zelfs de afgelopen maand daalde de prijs van de Bitcoin met 6,72%. Dat is natuurlijk erg vervelend als je een maand geleden jouw spaargeld naar de crypto-exchange hebt gebracht, maar of er ook sprake is van een crisis?

De resultaten van de Bitcoin op langere termijn

Als je iets verder kijkt dan voel je de schoen al snel wringen. Het rendement over de afgelopen drie maanden is namelijk + 31,73% en het rendement van 1 januari tot vandaag (15 juli) zelfs 178,56%. Ook degenen die vorig jaar (op 15 juli 2018 bij een koers van $ 6.588,65) waren ingestapt maken nog steeds een rendement van 61,23%. Als je dit een crisis vindt houden wij ons aanbevolen voor de tips waar je op legale wijze sneller zo’n rendement kan maken.

John McAfee legt het op zijn eigen manier uit.

Bitcoin crash bestrijden

Er zijn drie manieren waarop de Bitcoin-industrie de gevoelens/geruchten over een Bitcoin crash kan bestrijden. Het begint, zoals altijd, bij jou als crypto-investeerder. Voordat je overweegt om uit de Bitcoin te stappen of je een crisis laat aanpraten is het handig om kritisch te zijn. Doe zelf onderzoek en trek conclusies op basis van de cijfers. De mening van experts is minder waard.

Een tweede manier is om voor ogen te houden dat er dit jaar nog veel positiefs te gebeuren staat. Zo zal de lancering van cryptobeurs Bakkt, aan het eind van deze week, zeker invloed hebben. Ook de Bitcoin-halving van volgend jaar zal haar schaduw vooruit werpen.

Als laatste mogelijkheid kun je natuurlijk altijd nog eens na lezen hoe je het beste kunt handelen bij hoge volatiliteit van de Bitcoin.

Tot slot kun je altijd nog gebruik maken van stop loss faciliteiten om de Bitcoin crash te trotseren. Het volgen van de cryptokoersen en het laatste nieuws kan daarbij natuurlijk nooit kwaad.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin verliest 23% in een week. Is er sprake van een Bitcoin crisis?
Sluiten