Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Crypto-expert Willy Woo voorspelde de Bitcoin-crisis. Wat verwacht hij verder?

We kunnen er niet omheen dat het zware tijden zijn voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Dit komt voor veel investeerders onverwacht, maar voor een aantal experts niet. Zo voorspelde de crypto-expert Willy Woo deze crisis voor de Bitcoin. Wij zijn benieuwd wat hij voor de rest van het jaar voorspelt. Jij ook?

Wie is Willy Woo?

Willy Woo is een analist die de Bitcoin en crypto-industrie vanaf 2013 volgt. Hij schreef daarbij onder meer voor Forbes en CoinDesk. In 2017 werd hij verkozen tot een van de 5 beste crypto-analisten. Sindsdien doet hij onderzoek en marktvoorspellingen over Bitcoin en cryptomunten.

Wat voorspelde Willy Woo over de Bitcoin?

In november 2019, dus nog voor de uitbraak van de Coronacrisis deelde Willy Woo zijn visie voor de cryptomarkt in 2020. Hij voorspelde dat de markt in januari en februari op zou lopen naar zo’n $ 9.000,-. Ook voorspelde hij dat de markt daarna zou dalen tot $ 4.500,- tot $ 5.000,- in maart en dat is tot nu toe voor alle drie de maanden spot-on gebleken. Daarmee was hij een van de uitzonderingen die deze koersbeweging voorzag. Des te interessanter is het om te bezien wat hij denkt voor de rest van 2020.

Bitcoin halving voert de bulls

Doordat met de Bitcoin halving de beloning voor het minen van Bitcoin van 12,5 BTC per block op de blockchain verlaagd wordt naar 6,25 BTC komen er veel minder cryptomunten in omloop. Dit betekent, gezien de absolute marktkapitalisatie op 21 miljoen munten, dat de munt snel schaarser wordt. Schaarste betekent ook voor de Bitcoin normaliter een prijsstijging. Deze voorziet Willy Woo dan ook. Hierin staat hij overigens niet alleen.

Waar eindigt de Bitcoin in 2020 volgens Willy Woo?

Op 3 maart verscheen Willy Woo in de internetshow ‘Keiser Report’ van Max Keiser. In een interview vertelt hij (vanaf 12.30) zijn visie op de markt. Hij verwacht na de Bitcoin halving een snelle prijsgroei. De gedachte dat de koers op het einde van het jaar $ 135.000,- kan bedragen noemt hij daarbij common sense. Uiteraard helpen we het hem hopen. Vooralsnog focussen we ons op de verwachting voor de Bitcoin in de komende week. Uiteraard kan je het hele interview met Willy Woo hieronder bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-expert Willy Woo voorspelde de Bitcoin-crisis. Wat verwacht hij verder?
Sluiten