Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 augustus 2020

Noteert Bitcoin op 10 augustus deze cruciale koers?

De Bitcoin is na de rally van vorige week deze week gematigd optimistisch. Vraag is of de rally een te snelle groei was of dat we de opmaat zien naar een nieuwe run naar recordkoersen. Steeds meer traders zijn ervan overtuigd dat we dat op 10 augustus weten. Een koers is daarbij cruciaal. Wij leggen uit.

Laten we eerst eens kijken welk koersniveau zo belangrijk is.

Dit koersniveau is cruciaal voor Bitcoin

Wanneer je de weekresultaten van de Bitcoin in een kaarsgrafiek samenvat en deze achter elkaar zet ontstaat een koerspatroon. Aangezien de geschiedenis van de Bitcoin kort is gebruikt men die koerspatronen om historische analyses te maken.

Bij een slotkoers van $ 11.500- blijkt dat BTC de beste slotkoers sinds de recordrun van 2017 noteert. Bovendien breekt de koers op dat punt een aantal statistische indicatoren die dan ook ‘bullish’ worden. In onderstaande grafiek zie je dit duidelijk weergegeven.

In de commentaren op de tweet kun je lezen dat veel andere analisten zich achter deze analyse scharen.

Wat gebeurt er als de BTC die koers noteert?

Wanneer de Bitcoin inderdaad boven dat cruciale punt kan blijven zien we in de grafiek veel open ruimte. Dit betekent dat de eerstvolgende sterke weerstand dan pas op $ 14.000,- komt te liggen. Hierdoor is er veel ruimte voor grote koersstijgingen. Daarna ligt een volgende sterke weerstand pas weer op $ 17.000,-. Het is dus niet vreemd dat veel analisten stellen dat een koers boven $ 11.500,- het startschot voor een recordrally kan betekenen.

Wat gebeurt er als de Bitcoin onder die koers blijft?

In onze weekanalyse gaven we aan dat er gebeurtenissen zijn die de koers naar beneden kunnen drukken. Als dat gebeurt zal een slot van $ 11.500,- op 10 augustus er niet inzitten. Professioneel trader Sven Henrich legt uit dat een cruciale grens pas sterk is als hij verdedigd kan worden. Hij sluit dus niet uit dat de koers een paar keer boven en onder $ 11.500,- beweegt voordat hij doorschiet.

In een uitgebreide analyse laat hij zien dat er voorlopig nog genoeg ruimte voor een recordrally is zolang de Bitcoin structureel boven $ 10.500,- blijft. Bovendien zijn er ook fundamentele factoren waardoor de toekomst positief gezien wordt.

Terwijl zich buiten een hittegolf aandient kunnen we dus ook een warm weekend voor de Bitcoin verwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Noteert Bitcoin op 10 augustus deze cruciale koers?
Sluiten