Tech 20 dec 2018 Noah Korevaar

Raket: Bitcoin passeert voor het eerst in twee weken cruciale mijlpaal

Eindelijk is er weer goed nieuws rondom Bitcoin. De cryptocurrency heeft voor het eerst in twee weken weer de 4000 dollar gepasseerd. Daarmee lijkt ‘s werelds grootste cryptocurrency eindelijk maanden aan rode cijfers achter zich te laten.

Bitcoin boven 4000 dollar

De digitale munt steeg vandaag bijna 7 procent in waarde. Volgens de CoinDesk index tracker is Bitcoin op het moment van schrijven 4037 dollar waard. De laatste keer dat de asset boven de 4000 dollar zat, was 4 december. De dag voor sinterklaas dus.

Halverwege november nam Bitcoin een duikvlucht na maanden aan stabiliteit. Weken zonder volatiliteit werden verwisseld voor scherpe prijsbewegingen, van honderden dollars per uur.

De digitale munt is sinds het hoogtepunt van eind vorig jaar meer dan 80 procent in waarde gedaald. Begin deze week leek het tij te keren, en schoot Bitcoin omhoog. Niet geheel toevallig precies op de dag af een jaar na het hoogtepunt van vorig jaar.

Andere digitale munten doen het vandaag ook goed. XRP steeg vandaag 2 procent in waarde, en blijft stabiel steken op 38 cent. Ether pakt zelfs 5 procent en zit nu op 109 dollar. Dat zijn de op een na en op twee na grootste cryptocurrencies ter wereld.

Het begint er voorzichtig op te lijken dat Bitcoin toch echt zijn bodem al achter de rug heeft, rond de 3200 dollar. Laten we echter niet te vroeg juichen. Mati Greenspan, senior marktanalist bij eToro, heeft er vertrouwen in:

“De stijging op maandag representeert een sterke push vanaf het key support level van 3000 dollar per munt,” aldus Greenspan. “Dit is een extreem significante beweging die er uiteindelijk voor kan gaan zorgen dat er een bodem ontstaat voor de gehavende cryptocurrency.”

Greenspan wijst op investeerders die hun short-posities sluiten als de voornaamste reden voor de plotselinge groei. Hoe dan ook moeten we niet te vroeg juichen, want de initieel voorspelde bedragen voor eind 2018 zijn nog steeds zeer ver weg.

Het is dus een kwestie van afwachten of Bitcoin echt boven de cruciale bodem kan blijven. Hopelijk wordt de 4000 dollar voorgoed achtergelaten, maar deze bear market kan ook nog tot halverwege 2019 gaan duren.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Raket: Bitcoin passeert voor het eerst in twee weken cruciale mijlpaal
Sluiten