Bitcoin en Crypto in Apple Pay: Tim Cook doet boekje open

Crypto Mark Hofman 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple kijkt naar de mogelijkheden om Crypto als Bitcoin te ondersteunen in Apple Pay. Dat maakt CEO Tim Cook bekend in een interview met Aaron Ross tijdens The New York Times’ DealBook Online Summit.

Volgens de CEO van het bedrijf liggen de plannen op tafel, maar consumenten hebben geen reden om direct feest te vieren. Je hebt er in eerste instantie namelijk niet zo heel veel aan.

Bitcoin en andere Crypto in Apple Pay?

Apple kijkt naar een manier om Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum naar Apple Pay te brengen. Het bedrijf uit Cupertino ziet natuurlijk ook het succes van de digitale munten en lijkt zich op dit moment vooral te oriënteren op de markt. Zo laat niet alleen Tim Cook weten in het interview, maar werd ook in 2019 al duidelijk. Apple Pay VP Jennifer Bailey zei destijds dat het bedrijf de markt goed in de gaten hield. Tim Cook laat nu weten dat het bedrijf een manier probeert te ontdekken om de sector (succesvol) binnen te komen.

Tim Cook Apple Pay Bitcoin
De CEO tijdens het interview (Afbeelding: The New York Times)

Zoals we van hem gewend zijn dekt Tim Cook zichzelf in door de verwachtingen laag te houden. Zo laat hij dus weten dat het bedrijf warmdraait voor Crypto-ondersteuning, maar hoeven gebruikers niets op de korte termijn te verwachten. Munten als Bitcoin zijn niet binnen afzienbare tijd te kopen, verkopen en beheren via Apple Pay. “Het is iets waar we naar kijken en niet iets waar we direct plannen voor hebben”, zo laat Cook weten.

De concurrentie stapt in

Apple Pay concurrent met bedrijven en diensten als PayPal en Square. Twee diensten die Crypto al lang en breed omarmt hebben. Zo is het mogelijk om munten als Bitcoin te kopen en verkopen via de diensten, maar is het ook mogelijk ze te beheren. Apple zal deze concurrenten, bij zijn afweging om in te stappen, zonder twijfel in de gaten houden.

Bitcoin tot Shiba Inu: de 10 populairste Crypto van november 2021

Ben je trouwens benieuwd welke Crypto er in november 2021 het meest populair zijn? Check dan zeker even de bovenstaande lijst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen