Bitcoin en crypto in 2020? Dit kun je verwachten

Het is weer lijstjestijd, dus de investeerder in Bitcoin en andere cryptomunten kan zich de borst natmaken. Wij zetten de trends op een rij die we in 2020 kunnen verwachten. Gaat de handel in Bitcoin en andere cryptomunten veranderen en welke ontwikkelingen kunnen we verwachten?

2020 wordt het jaar van de waarheid voor de Bitcoin

Na de recordkoersen van 2017 en de recorddaling van 2018 lijkt 2019 als tussenjaar te fungeren. De koersen herstellen maar echte groei blijft uit. Volgens veel analisten duurt dit niet lang. Als in april de Bitcoin halving plaats gaat vinden moet de koers van de Bitcoin volgens hen tot recordhoogte stijgen. Het verleden geeft hen gelijk, maar rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch is zo’n koersstijging nodig, al was het maar om ons het jaar erop een onsmakelijk tafereel met de jongeheer van John McAfee te besparen.

Welke rol gaan de overheden spelen in cryptomunten?

Aan de ene kant zien we hoe de koersen kunnen exploderen bij positief nieuws over de Bitcoin en Blockchain uit China en hoe de Bitcoin goed gedijt bij politieke onrust. Aan de andere kant zien we hoe de Bitcoin en cryptomunten met name in Amerika onder vuur komen te liggen. Zelfs president Trump bemoeide zich met de handel in virtuele munten. Een brede adoptie en acceptatie werkt uiteraard koersstijgingen in de hand. Als Amerika echter besluit tot een verbod in cryptomunten kan de koers zware tijden tegemoet gaan. Al was het maar omdat institutionele beleggers zich aan de wet zullen houden. Zij zullen dan dus niet verder beleggen in de Bitcoin.

Waar blijven de user cases uit het bedrijfsleven?

Je kunt weliswaar steeds vaker afrekenen met Bitcoin en zelfs jouw Starbucks koffie of Whopper van de Burgerking in crypto betalen, maar of dat verstandig is? De volatiliteit van de munt staat een gebruik als betaalmiddel in de weg. Ook lijkt het erop dat de ontwikkelingen in Blockchain en cryptomunten niet zo snel zichtbaar worden voor het publiek als men wenst. Nu ook grote spelers op social media, zoals Facebook en Telegram, niet de kans krijgen om hun cryptomunten in te voeren is het afwachten hoe de Bitcoin betaalmiddel wordt en anders gebruikt kan worden dan als investeringsmogelijkheid. Volgens veel experts is een dergelijke groei noodzakelijk om de schaarste op te wekken en in tact te houden die zorgt voor blijvende koersstijgingen.

2020 kan dus wel eens een spannend jaar worden.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin en crypto in 2020? Dit kun je verwachten
Sluiten