Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 jun 2021

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 25: onze analyses

Zoals gebruikelijk blikken we ook deze maandag vooruit naar de verwachte Bitcoin prijs en prijs van de top 25 cryptomunten. In onze crypto koersverwachting delen we de fundamentele en technische analyses die naar verwachting de prijs zullen beïnvloeden. Ook blikken we terug op de crypto koersverwachting van vorige week.

We beginnen met de crypto koersverwachting van de Bitcoin prijs. We beginnen met de reality check op onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen. Hierna bekijken we de actuele Bitcoin prijs om tot slot vooruit te blikken aan de hand van fundamentele en technische analyses. Hierna doen we hetzelfde voor de top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We voorzagen vorige week een neutrale tot negatieve week. Deze verwachting kwam uit. De prijs ligt momenteel ruim onder de stand van vorige week.

Aan het begin van de week zagen we hoe de Tweets van Elon Musk met name de kleine beleggers overhaalde om weer te investeren. Door de renteberichten uit Amerika en de negatieve geluiden over Bitcoin van de Wereldbank daalden de prijzen tegen het einde van de week fors. In het weekend zette deze daling, net als vanochtend door.

De actuele Bitcoin prijs

Ook dit weekend en vandaag daalt de Bitcoin prijs. Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 27.937,05 ($ 33.169,33). Dit is 5,98% lager dan gisteren en ook fors lager dan tijdens het sluiten van de Amerikaanse markten afgelopen vrijdag. De oorzaak is volgens analisten gelegen in de nasleep van de rentebesluiten van de FED en de zorgen over het beleid van China tegen de crypto-industrie. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com de actuele Bitcoin-prijs 24 uur per dag volgen.

Met deze bearish start van de maandagmorgen is het tijd voor de crypto koersverwachting van de Bitcoin.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 25

Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de fundamentele factoren die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden. Daarna proberen we deze te kleuren met de uitkomsten van onze technische analyses om zo tot een beredeneerde koersverwachting voor de Bitcoin prijs te komen.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 25

Op de algemene economische kalender zien we de komende week een aantal evenementen die de koers van de Bitcoin kunnen beïnvloeden.

Zo getuigt FED-president Powell dinsdag over het economisch en monetair beleid voor het Amerikaanse Congres. Gezien de ophef over de inflatiecijfers van vorige week zou hier nieuws uit kunnen volgen. Klaarblijkelijk reageert de markt momenteel gevoelig op nieuws over rente en inflatie.

Woensdag staat een speech van ECB-president Lagarde op het programma.

Ook komt vanaf donderdag de Europese Raad bijeen.

Tijdens deze laatste twee besprekingen zou nieuws over rente/inflatie en de ontwikkeling van een digitale Euro de koers kunnen beïnvloeden.

Daarnaast vervallen aanstaande vrijdag (de laatste vrijdag van de maand) weer de Bitcoin maandopties en kwartaalopties.

Als algemene fundamentele factor kan ook deze week de Twitterduim van Elon Musk een rol spelen.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 25

De technische trendanalyses geven een sterk verkoopsignaal. De oscillatoren zijn met een neutraal signaal iets positiever, maar niet erg overtuigend.

Gezien de negatieve markt en de toenemende kans op negatieve technische analyses verwachten we opnieuw een negatieve week voor de Bitcoin. De fundamentele factoren hebben, indien zij positief uitpakken naar verwachting geen grote ‘upside’.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 25

Doordat de fundamentele factoren wel kans bieden op een negatieve impact, maar weinig ruimte laten voor een positieve indruk en de technische factoren ook niet positief zijn verwachten wij dus een negatieve week voor de Bitcoin.

Dat brengt de vraag wat we voor de top 25 cryptomunten kunnen verwachten.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook voor te verwachten prijsontwikkeling bij de andere munten uit de top 25 cryptomunten bekijken we eerst de crypto koersverwachting van vorige week en de actuele situatie, waarna we de verwachting voor volgende week analyseren.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

In de crypto-analyse van vorige week verwachtten wij een negatieve prijsontwikkeling en dat blijkt te kloppen. Op een enkele uitzondering na zien we in de top 25 enkel verliezen. De technische analyses indiceerden mogelijke positieve uitzonderingen voor Solana (SOL), Theta Token (THETA) en Ethereum (ETH). Uiteindelijk bleek alleen Theta Token (THETA) die indicatie waar te maken.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Momenteel zien we in het overzicht met live cryptoprijzen op de site van Tradeincrypto.com alleen negatieve prijzen voor de top 25 cryptomunten. Grootste daler is de Polkadot (DOT), die 9,75% verliest.

Ondanks een koerscorrectie sloot onze cryptomunt van de week wel met een positief weekresultaat, maar noteert deze nu ook een fiks verlies.

Dit brengt ons naar de te verwachten prijsontwikkeling voor de komende week.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Deze crypto koersverwachting baseren we uiteraard eveneens op fundamentele en technische analyses.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 25

Naast de fundamentele factoren (zie hierboven) die voor de Bitcoin gelden en de Bitcoin prijs zelf (die vanwege correlatie en eventuele gedwongen liquidatie van portefeuilles door koersdalingen de Altcoins beïnvloedt) zien we voor diverse cryptomunten fundamentele factoren genoteerd staan.

Zo lanceert Ethereum (ETH) aanstaande woensdag (bij block  8813188) het Rinkeby testnet. Ook presenteert Tron (TRX) aanstaande woensdag de tweede versie van haar White Paper. Ook lanceert Tron (TRX) op 27 juni VoidSwap. Tot slot lanceert BinanceCoin (BNB) op 24 juni haar eigen NFT marktplaats. Zoals we dit weekend al meldden zien we dat NFT’s  steeds populairder worden.

Uiteraard kunnen deze fundamentele factoren de koers van de individuele munten beïnvloeden. Een invloed op de hele cryptomarkt verwachten wij door deze gebeurtenissen niet. Voor de cryptokoersverwachting bekijken we dan ook de technische analyses.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 25

De technische trendanalyses kleuren met vooral (sterke) verkoopsignalen rood voor de top 25 cryptomunten. Enige uitzondering is onze munt van de week die een sterk koopadvies krijgt.

De oscillatoren zijn iets positiever omdat er tussen de verkoopsignalen ook een aantal neutrale signalen te zien zijn. Onze cryptomunt van de week krijgt hier ook een neutraal signaal. Alleen InternetComputer (ICP) krijgt op basis van de oscillatoren een koopsignaal.

Onze koersverwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten in week 25

Nu de verwachtingen voor de Bitcoin negatief zijn, de fundamentele factoren neutraal zijn en ook de technische analyses op een enkele uitzondering na niet verder komen dan ‘neutraal’ verwachten we dus ook een wederom negatieve week voor de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 25: onze analyses
Sluiten