WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 26: onze analyses

Tech Robert Kroes 28 jun 2021
Leestijd: 6 minuten

Inmiddels is het een traditie op de maandag, onze crypto koersverwachting waarin we vooruit kijken naar de te verwachten Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten voor de komende week. Ook deze week blikken we vooruit.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier na kunt lezen, bekijken we eerst de Bitcoin prijs. Is onze verwachting uitgekomen? Hierna bekijken we de actuele Bitcoin prijs. Als we weer helemaal up-to-date zijn bekijken we de crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs aan de hand van technische analyses en fundamentele factoren.

Hierna herhalen we deze stappen voor de prijzen van de top 25 cryptomunten. Er is weer een hoop te bespreken, dus we gaan snel van start.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We voorzagen een negatieve prijsontwikkeling voor de Bitcoin in onze crypto koersverwachting. Deze voorziene blik bleek te kloppen.

Dit komt vooral door de negatieve start van vorige week. Gedurende de week, die in het teken stond van het overlijden van John McAfee, steeg de Bitcoin prijs namelijk. Dit bleef zo tot en met vrijdagmiddag. Daarna volgde een correctie tot zaterdagmorgen. Sindsdien herstelt de prijs van de Bitcoin.

De actuele Bitcoin prijs

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 28.674,42 ($ 34.190,84). Dit is 4,58% dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens de lunch van afgelopen vrijdag. Uiteraard leidt de positieve koers tot optimisme bij beleggers, maar of dat terecht is?

Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com de live Bitcoin prijs 24/7 volgen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 26

We baseren ons ook de komende week op de te verwachten fundamentele factoren, die we vervolgens nader proberen te duiden met de uitkomsten van technische analyses.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 26

Voor de komende week zien we op de algemene economische agenda de publicatie van de voorlopige consumentenprijsindexcijfers over juni staan. Deze geeft de Europese Unie woensdag vrij en geven een indicatie van te verwachten inflatie. Ook op de cryptokalender zien we geen items die een invloed op de Bitcoin koers beïnvloeden, al houden we een slag om de arm met betrekking tot nieuws van de Africa Blockchain Week, die van 28 juni tot 1 juli gehouden wordt. Ook de Twitterduim van Elon Musk kunnen we, ondanks dat zijn invloed tanende lijkt, nog niet uitsluiten. Vooralsnog is de fundamentele analyse dus neutraal.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 26

Op basis van de trendanalyses verschijnt er voor de Bitcoin een sterk verkoopadvies. De oscillatoren geven met een koopadvies precies het tegenovergestelde aan.

Kortom, een tegengesteld beeld. Wanneer we verder inzoomen lijken vooral de koersen van $ 30.000,- en $ 40.000,- centraal te staan. Wanneer de Bitcoin tussen deze marges blijkt is er genoeg ruimte om een neutrale koers te verwachten, waarbij er natuurlijk wel golfbewegingen in deze range ontstaan. We zagen al eerder dat voor een krachtige herstart van de bull rally een doorbraak boven $ 40.000,- cruciaal is.

Aan de andere kant tonen pessimistische beleggers zich er nog niet gerust op dat de bodem van $ 30.000,- verdedigd kan worden. Als deze wordt vrijgegeven dreigt een vrije val naar $ 25.000,- of wellicht nog lager.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 26

Op basis van de nu bekende informatie hebben we geen aanleiding om dramatische koersdalingen of enorme prijsstijgingen te verwachten. Daarmee voorzien we een neutrale week, waarbij de koers tussen de marges van $ 30.000,- en $ 40.000,- blijft.

Uiteraard zijn we benieuwd wat dit voor de 25 grootste cryptomunten op de cryptomarkt betekent.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week en de actuele situatie delen we natuurlijk ook onze crypto koersverwachting t.a.v. de andere top 25 cryptomunten voor aankomende week.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Mede op basis van de correlatie met de Bitcoin voorzagen we de afgelopen week ook een negatieve prijsontwikkeling voor de top 25 cryptomunten.

Dit bleek nagenoeg volledig te kloppen. Alleen de stable coins wisten een positief weekresultaat neer te zetten. Op dit moment is de markt positief.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat de markt positief is. De top 25 cryptomunten vertonen alleen maar groene cijfers. Grote uitschieter is de InternetComputer (ICP), die een winst van 22.34% noteert. Uiteraard volg je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag de live cryptoprijzen van alle cryptomunten. De vraag is natuurlijk of dit zo blijft.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Uiteraard baseren we ook deze crypto koersverwachting op de fundamentele factoren en technische analyses. We beginnen met de fundamentele factoren voor de top 25 cryptomunten.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 26

Zoals we hierboven bespraken is er een fundamentele factor die de markt kan beïnvloeden en zal ook de correlatie met de Bitcoin zijn invloed hebben. Verder kunnen we nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Twitterduim van Elon Musk voor DogeCoin (DOGE) ook deze week niet uitsluiten.

Op de crypto-agenda zien we verder dat op 30 juni het nieuwe mainnet van Theta Token (THETA) wordt gelanceerd. Ook wordt de app voor integratie met wallets van Ledger en Theta geïntroduceerd. Daaarnast vinden er bij diverse cryptomunten maandelijkse updates plaats. Tot slot zien we op 30 juni veel ontwikkelingen bij Helium (HNT), deze bespreken we niet verder omdat de munt (nog0 buiten de top 25 valt.

Al met al zien we dus wel ontwikkelingen die de koers van een individuele cryptomunt  kunnen beïnvloeden, maar is de verwachting in het algemeen neutraal.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 26

De trendalanalyses laten, met uitzondering van HEX en Shiba Inu, die een koopsignaal krijgen, alleen (sterke) verkoopsignalen zien. De oscillatoren zijn positiever. Het koopsignaal voor Shiba Inu wordt bekrachtigd, terwijl HEX hier neutraal blijft.

Onze koersverwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten in week 26

Al met al verwachten we dus ook een neutrale week voor de Altcoins waarbij de correlatie met de Bitcoin en de licht negatieve technische analyses de kans op een klein verlies groter maken dan de kans op een winst.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen