Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 jul 2021

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 28: onze analyses

Vorige week sloegen we door een technische storing een weekje over, maar deze week is het weer tijd voor onze vertrouwde crypto koersverwachting. We kijken vooruit naar de te verwachten Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten voor de komende week.

We bekijken eerst de ontwikkeling van de Bitcoin koers in de afgelopen week en richten via de actuele Bitcoin prijs ons vizier op de komende week. Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten? Hierna volgen we dezelfde stappen voor de top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

De week begon positief voor de Bitcoin. Tot en met woensdag steeg de prijs van de grootste cryptomunt. Voorzichtig werd er zelfs weer gedacht aan een bull-trend. Helaas bleek de vreugde van korte duur. Nieuwe acties van het Chinese regime tegen de Bitcoin zorgde voor veel onrust en een scherpe correctie. Sindsdien zien we herstel, maar dit was onvoldoende voor een positief weekresultaat.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend steeg de prijs en die trend zet vanochtend door. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 28.956,07 ($ 34.378,91). Dit is 2,61% hoger dan gisterenochtend en ook hoger dan afgelopen vrijdag. We kunnen dus concluderen dat de weekendcrash die voorzien was is uitgebleven. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com ook de komende week de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen.

Met deze informatie in het achterhoofd kijken we vooruit naar de koersverwachting voor de Bitcoin in de komende week.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 28

Zoals gebruikelijk baseren we onze verwachting op de fundamentele factoren. Deze kleuren we vervolgens in met de technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 28

Op de algemene economische kalender zien we de komende week een aantal fundamentele factoren die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden:

  • op dinsdag vindt op Cyprus de Ecofin meeting plaats, waarbij Europese ministers van financiën met elkaar in gesprek gaan over het beleid. Hier kan dus nieuws verwacht worden over de economie, inflatie en financieel beleid in Europa.
  • de Amerikaanse overheid maakt, eveneens op dinsdag, de prijsindexcijfers over juni bekend. Dit geeft een indicatie over inflatie.
  • Op woensdag volgt in Amerika de publicatie van de producentenprijsindexcijfers en presenteert de FED haar ‘beige boek’ waarin zij haar visie op de economische groei geeft.
  • Op vrijdag presenteert de EU de consumentenprijsindexcijfers.

Daarnaast wacht de cryptogemeenschap gespannen af wat er op 18 juli gaat gebeuren. Dan vindt namelijk de grootste Grayscale unlock plaats. Experts verschillen van mening over het effect van deze vrij te komen BTC.  De koersverwachting zal grotendeels afhangen van de effecten van deze vrijval, maar omdat het de eerste keer is dat deze (op zo’n grote schaal) plaats zal vinden is het effect moeilijk in te schatten.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 28

De trendanalyses voor de Bitcoin geven ook de komende week een verkoopadvies. De oscillatoren geven een neutraal advies. Een nadere analyse leert dat de technische indicatoren vandaag en morgen positief zijn, maar in de loop van de week teruglopen naar negatief met bijbehorend verkoopadvies.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 28

Wij verwachten dan ook dat de Bitcoin de stijgende trend in de eerste dagen voorzichtig zal doorzetten, wellicht tot het niveau van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (rond $ 35.000,-) en dat de ontwikkelingen op 18 juli leidend zullen zijn. Hoe hoger de Bitcoin daarvoor staat, hoe groter naar inschatting van experts de kans is dat de Grayscale lock tot verdere investering en dus verdere bull-trends zal leiden. Omdat we naar een unicum gaan is het wellicht aan te raden om je voor te bereiden op het handelen in een onzekere markt.

Uiteraard hebben de te verwachten ontwikkelingen bij de Bitcoin ook hun weerslag op de te verwachten prijzen voor top 25 cryptomunten.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Uiteraard bekijken we ook hier de resultaten van de afgelopen week en de huidige situatie om ons een beeld van de ontwikkelingen te volgen. De fundamentele en technische analyses moeten ons daarna helpen bij een inschatting van de koers van de top 25 cryptomunten voor de komende week.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

De meeste top 25 cryptomunten schreven in de afgelopen week, net als Bitcoin, een negatief resultaat. Enige uitzondering is Binance Coin (BNB).

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Ook de positieve prijsontwikkeling van de Bitcoin heeft effect op de cryptoprijzen. Op dit moment zien we, met uitzondering van de stable coins, alleen positieve koersen. Ripple (XRP) is met een + van 5,48% in de afgelopen 24 uur het meest positief. Ook hier zien we dus voorzichtigheid in de markt. Alle live cryptoprijzen kun je 24 uur per dag volgen op de site van Tradeincrypto.com.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Met deze positiviteit beginnen we met een goed gevoel aan de fundamentele analyse voor de top 25 cryptomunten, waarna we die met technische trendanalyses en oscillatoren verder proberen te duiden.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 28

We bespraken als fundamentele factoren uiteraard al de relevante items uit de economische agenda en de Grayscale unlock. Ook de correlatie met de Bitcoin, het proces tussen Ripple (XRP) en SEC en de Twitterduim van Elon Musk kunnen uiteraard een rol spelen.

Op de cryptokalender zien we daarnaast dat InternetComputer (ICP) vanaf vandaag een Bitfinex notering heeft. Verder zien we dat Stellar (XLM) donderdag een update van de ontwikkelingen in het tweede kwartaal geeft. Het belooft dus al met al qua fundamentele factoren een rustige, neutrale week te worden voor veel cryptomunten. Uiteraard is een doorwerking van het ‘Grayscale effect’ als deze de Bitcoin treft, te verwachten.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 28

De trendanalyse voor de top 25 cryptomunten ziet veel verkoopsignalen met uitzondering van de DeFi-tokens. Deze krijgen vooral koopsignalen. De oscillatoren zijn overwegend neutraal, maar steunen het positieve signaal voor de DeFi-token. DeFi is dus klaarblijkelijk iets om ook komende week goed te volgen.

Voor de rest lijkt ook hier de markt vooral af te wachten en te bezien wat er donderdag te gebeuren staat. Uitgaande van een normale markt voorzien we dus een licht positieve week voor de meeste cryptomunten uit de top 25.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 28: onze analyses
Sluiten