Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 jul 2021

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 29: onze analyses

Zoals gebruikelijk op maandag bekijken we ook vandaag de crypto en Bitcoin koersverwachting voor de komende week. Wat kunnen verwachten van de prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten in de komende week? Wij analyseren.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, bekijken we eerst de ontwikkeling van de Bitcoin prijs van vorige week. Daarna bekijken we de actuele prijs van de Bitcoin. Met deze informatie maken we de fundamentele analyse en technische analyses voor de prijsverwachting voor de komende week.

Hierna herhalen we deze stappen voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We zagen vorige week een negatieve week. Waar de verwachting was dat de koers zich richting de Grayscale unlock zou versterken bleek dat tegen te vallen. We zagen tot en met dinsdag dalende koersen, al blijft de verwachting voor de tweede helft van het jaar positief.

Op woensdag en donderdag zagen we licht positieve resultaten, al gaven de on-chain metrics een duidelijke deuk in het vertrouwen in Bitcoin aan. Na het sluiten van de Amerikaanse handelsweek ging de Bitcoin neutraal het weekend in.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zagen we de prijzen eerst wat oplopen, maar in de de loop van zondag daalden de prijzen. Deze dalende trend zien we tot op dit moment. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin koers EUR 26.547,42 ($ 31.350,60). Dit is 0,99% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse handelsweek. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com de live Bitcoin koers 24 uur per dag volgen.

Nu we weer up-to-date zijn is het tijd voor de Bitcoin koersverwachting voor de komende week.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 29

We beginnen de Bitcoin koersverwachting met de fundamentele factoren. Deze proberen we daarna verder te kleuren met de technische trendanalyses en oscillatoren voor de komende week.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 29

De algemene economische kalender voor de komende week is relatief rustig. We verwachten komende donderdag het rentebesluit met aansluitende persconferentie over het monetair beleid van de ECB. Hieruit kunnen inflatiecijfers en wellicht verdere plannen voor de digitale Euro voortvloeien en de Bitcoin prijs beïnvloeden.

Op de cryptokalender zien we daarnaast uiteraard de naweeën van de Grayscale unlock van 18 juli en mogelijke impact van de volgende grote unlock op 20 juli. Verder houdt men op 21 juli het digitale evenement ‘The B word‘ waar men de toekomstige rol van de Bitcoin bespreekt. Hier gaat onder andere een debat plaatsvinden tussen Elon Musk en Jack Dorsey, dus er zal zeker invloed op de koers te verwachten zijn.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 29

De technische trendanalyse voor de komende week geeft een sterk verkoopsignaal, terwijl de oscillatoren een neutraal signaal laten zien. Ook voor de rest van de week geven de technische analyses op dit moment een verkoopsignaal.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 29

Op basis van de technische analyses moeten we dus rekening houden met een negatieve week. De fundamentele factoren kunnen hier verandering in brengen. Met name de effecten van de Grayscale unlock en eventueel nieuws van het B-word evenement kunnen deze verwachting positiever kleuren, maar de markt geeft daarvoor geen aanleiding. Wij concluderen dus conservatief naar een (licht) negatieve week voor de Bitcoin prijs.

Daarmee hebben we direct de factor ‘correlatie’ voor de prijsverwachting van de andere cryptomunten geïdentificeerd.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook voor de andere cryptomunten uit de top 25 bekijken we eerst de verwachtingen en resultaten over de afgelopen week, waarna we via de actuele prijzen de cryptokoersverwachting voor de komende week opmaken.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Ook voor de andere top 25 cryptomunten bleek onze licht positieve verwachting te optimistisch. Op dit moment zien we, met uitzondering van enige stable coins, alleen negatieve weekresultaten.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Dit negatieve sentiment trok vanochtend door. Op dit moment zien we dan ook vooral negatieve prijzen op het digitale koersenbord. Enige uitzondering is Ethereum Classic (ETC), dat een winst van 1,38% noteert. Grootste daler is Solana (SOL), dat in 24 uur 7,92% verliest. Ook de live cryptoprijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 kun je 24 uur per dag vinden op de site van Tradeincrypto.com. Daarmee zijn we klaar om de analyses voor volgende week te maken.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor dit segment van de cryptomarkt bekijken we eerst de fundamentele factoren voordat we de technische analyses loslaten op het koersverloop.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 29

Naast de factoren die we hiervoor bij de Bitcoin noemden is er een aantal doorlopende fundamentele factoren die van invloed kunnen zijn op de prijzen van de top 25 cryptomunten. Dit zijn: de correlatie met de Bitcoin, de Twitterduim van Elon Musk en eventuele ontwikkelingen in de rechtszaak tussen XRP en SEC.

Op de cryptokalender zien we daarnaastvoor Ethereum Classic (ETC) op 21 juli de Magento upgrade en bijbehorende hard fork op het programma. Deze kan de prijs van de munt natuurlijk (verder) beïnvloeden. Voor het overige is de agenda in verband met de zomervakanties rustig.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 29

De technische trendanalyse voor de komende week is voor de top 25 cryptomunten niet iets om vrolijk van te worden. We zien zonder uitzondering (sterke) verkoopsignalen. De oscillatoren zijn met overwegend neutrale signalen iets positiever. Alleen Ethereum Classic (ETC) krijgt een koopsignaal.

Onze crypto koersverwachting voor week 29

Gezien de overige verwachtingen moeten we dus anticiperen op een negatieve week voor de Bitcoin. Dit opent wellicht perspectief om de blik op andere beleggingen te richten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 29: onze analyses
Sluiten