Bitcoin en Crypto koersverwachting week 32: analyses en koersniveau’s

Tech Robert Kroes 9 aug 2021
Leestijd: 6 minuten

Zoals gebruikelijk op maandag beginnen we de week met onze crypto koersverwachting. We bekijken de te verwachten prijs voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Dit aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

We maken eerst een reality-check voor de Bitcoin op onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt nalezen. Vervolgens bekijken we de live Bitcoin prijs. Hierna staan we stil bij de fundamentele factoren die de prijs van de Bitcoin in de komende week kunnen beïnvloeden. Deze proberen we vervolgens te kleuren met technische trendanalyses en oscillatoren om zo tot de crypto koersverwachting voor de Bitcoin te komen.

Hierna herhalen we deze stappen voor de andere cryptomunten uit de top 25. Er is genoeg te analyseren, dus laten we snel van start gaan.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen de week met dalende koersen, maar ondanks dat dinsdagavond de SEC zich meldden met een indicatie van meer regelgeving kwamen de bulls in beweging. Die hadden er zin in. Mede door de Ethereum London hard fork heerste er vanaf dat moment een sterk positief sentiment op de cryptomarkt. Uiteindelijk noteerde de Bitcoin met een mooi rendement bij de Amerikaanse weeksluiting en voorspelde men sterke groei voor de Bitcoin prijs in de komende helft van 2021.

De actuele Bitcoin prijs

Ook in het weekend zette de prijsstijging door. Op het moment van schrijven (vroeger dan normaal) noteert de Bitcoin prijs EUR 37.853,72 ($ 44.494,72). Dit is 1,35% hoger dan gisteren en ook hoger dan tijdens onze inventarisatie van cryptomunten die als investeringstip worden genoemd door experts. Uiteraard kan je ook de komende week op de site van Tradeincrypto.com de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen.

Daarmee sluit de Bitcoin de week af met een mooi positief resultaat van + 11,75% in de afgelopen week en dat lag in lijn met onze crypto koersverwachting van vorige week. Dit levert natuurlijk hooggespannen verwachtingen op voor volgende week. Gaan deze verwachtingen uitkomen?

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 32

Uiteraard gaan we die vraag proberen te beantwoorden met onze koersverwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week. We bekijken daarvoor eerst de fundamentele factoren. Hierna proberen we deze verder te duiden met technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 32

De algemene economische kalender voor de komende week is in verband met de vakantieperiode rustig. Enige factor van belang kan de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindexcijfers zijn. Deze zegt iets over inflatie en daar kan de Bitcoin sterk op reageren. Ook de cryptokalender toont geen evenementen die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 32

Als we naar de technische analyses kijken zien we dat de technische trendanalyses een sterk koopsignaal geven. De oscillatoren laten echter een verkoopsignaal voor de Bitcoin zien. Op basis van verdere analyses zien we echter dat de koopsignalen de hele week de overhand houden en uitsluitend variëren tussen een gewoon koopsignaal en een sterk koopsignaal.

Ook zien we dat de huidige opleving van de Bitcoin-koers niet alleen tot enthousiasme leidt, maar ook tot bijzondere technische statistieken. Zo zien we dat het aantal beleggers dat hun Bitcoin van de beurs haalt om op verdere koersstijgingen te wachten nog steeds fors groeit. Minder aanbod leidt tot schaarste, dus dit ziet men als een zeer positief signaal. Ook analisten van Bloomberg zijn erg enthousiast. Zij geloven dat $ 30.000,- als nieuwe bodemprijs voor Bitcoin is bevestigd. Hiermee grijpt men terug naar de technisch vergelijkbare situatie van begin 2019. Toen zag men vergelijkbare koersbewegingen. Als deze geschiedenis zich herhaalt verwacht men dat de Bitcoin prijs snel richting $ 100.000,- gaat.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin

We verwachten dus wederom een positieve week voor de Bitcoin prijs. Vraag is daarbij uiteraard of de top 25 cryptomunten zullen volgen.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Zoals beloofd gaan we aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week en de actuele prijzen ook proberen de prijsontwikkeling van de top 25 cryptomunten in de komende week te duiden.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

De Ethereum London hard fork en de correlatie met de Bitcoin zorgde voor een positieve week op de cryptobeurs. Daarmee bleek onze inschatting van een positieve cryptoweek tijdens onze vorige crypto koersverwachting juist te zijn. Met uitzondering van de stable coins noteerden alle cryptomunten uit de top 25 groenen weekresultaten. Grootste stijger was InternetComputer (ICP), dat deze week een + van liefst 39,58% kon noteren.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we een correctie. Vooralsnog lijkt dit een reguliere correctie, zoals we die wel vaker zien na plotse, scherpe prijsstijgingen. De InternetComputer (ICP), die vorige week het meeste won, levert op dit moment met 11,73% in 24 uur ook het meeste in. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com de komende week ook alle actuele prijzen van de top 25 cryptomunten volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

We volgen hetzelfde stramien als bij de Bitcoin. Ook bij de altcoins bekijken we eerst de fundamentele factoren die de live prijs van de top 25 cryptomunten kan beïnvloeden. Daarna kleuren we deze met technische analyses.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 32

Als vaste fundamentele factoren kunnen we uiteraard de twitterduim van Elon Musk, de correlatie met de Bitcoin en de procedure tussen Ripple (XRP) en SEC noteren. Daarnaast speelt ook hier het consumentenprijsindexcijfer wellicht een rol. Door de vakantieperiode zien we verder geen fundamentele factoren die de markt kunnen beïnvloeden. De notering van Ripple (XRP) op cryptobeurs KickEX, die voor 11 augustus genoteerd staat zou eventueel wel tot meer vraag naar de munt kunnen leiden.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 32

De technische trendanalyses zijn bijzonder eenduidig. We zien alleen (sterke) koopsignalen. De technische analyse van de oscillatoren is iets voorzichtiger. Daar zien we vooral neutrale signalen, terwijl er ook enkele verkoopsignalen te noteren vallen.

Onze crypto koersverwachting voor week 32

Op basis van de technische analyses zien we voor de Bitcoin wederom een positieve week in het verschiet. Gezien de correlatie en de neiging van de markt om de trendanalyses te volgen verwachten we ook een positieve week voor de top 25 cryptomunten, al is er in de cryptowereld natuurlijk nooit volkomen zekerheid te bieden.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen