Bitcoin Crypto koersverwachting week 51: hoe gaat crypto de kerst in?

Tech Robert Kroes 20 dec 2021
Leestijd: 8 minuten

Het is weer maandag, dus tijd voor onze Bitcoin & crypto koersverwachting. Wij bekijken de te verwachten prijsontwikkeling van Bitcoin en crypto in aanloop naar de kerst.

Door een technische storing hadden we vorige week geen Bitcoin & crypto koersverwachting paraat. We doen deze keer dus geen reality-check, maar kijken wel terug op de prijzen van Bitcoin en crypto in de afgelopen week.

Daarna kijken we vooruit met de fundamentele factoren, technische trendanalyses en oscillatoren. Dit doen we voor de Bitcoin en voor de andere cryptomunten uit de top 25. Om nog gedetailleerder te zijn bekijken we voor de Bitcoin ook de historische analyse en Elliott Wave analyse.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen de Bitcoin-week negatief. In aanloop naar de rentebesluiten in Amerika en Europa en het besluit over de afbouw van staatssteun in Amerika steeg de Bitcoin koers. De besluiten van de FED werden positief ontvangen en er werd zelfs gespeculeerd of dit het moment was om de dip te kopen. Donderdag bleek echter dat er momenteel veel correlatie is tussen de Bitcoin en de aandelenprijzen. De grootste cryptomunt ging dan ook negatief het weekend in.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zagen we zondag een korte opleving van de koersen, maar inmiddels is deze weer teniet gedaan en zien we negatief sentiment voor de Bitcoin. Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.980,97 ($ 46.065,48). Dit is 2,18% lager dan gisteren en ook lager dan toen de Amerikaanse markten vrijdag sloten.

Dit heeft uiteraard impact op de resultaten. Zo verloor de Bitcoin in een week 8,18%^en bedraagt het maandverlies zelfs $ 21,39%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle resultaten en live Bitcoin prijs ook tijdens de feestdagen 24 uur per dag volgen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 51

Zoals gebruikelijk bekijken we de fundamentele factoren, zoals de economische agenda, crypto-agenda en specifieke omstandigheden om onze Bitcoin koersverwachting op te baseren. Daarna proberen we deze verwachting verder vorm te geven met technische trendanalyses, oscillatoren, de Elliott Wave analyse en een historisch vergelijk.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 51

Aan de economische kalender en cryptokalender kunnen we zien dat het einde van het jaar nadert. Op de economische agenda zien we alleen reguliere bekendmakingen, waarbij een impact op de Bitcoin prijs kan worden verwacht naar aanleiding van bekendmaking van de cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen op woensdag en Amerikaanse werkeloosheid op donderdag.

Op de cryptokalender zien we geen evenementen met verwachte impact op de Bitcoin koers.

Daarnaast zien we dat de cryptomarkt meer correlatie vertoont met de aandelenmarkt en deze is momenteel in mineur door zorgen omtrent de nieuwste Corona-ontwikkelingen. Tot slot moeten we er rekening mee houden dat we deze week een verkorte handelsweek zien. De AEX en Wall Street zijn vrijdag alleen in de ochtend open en andere Europese financiële markten blijven dicht. Veel Aziatische markten blijven open.

Met deze feiten in het achterhoofd proberen we de ontwikkeling van de Bitcoin prijs in te schatten aan de hand van technische analyses.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 51

Op dit moment geven de technische trendanalyses een sterk verkoopsignaal voor de Bitcoin terwijl de oscillatoren neutraal zijn. Als we deze analyses voor de week bekijken zien we dat het marktsignaal in de loop van vandaag van ‘verkoop’ naar neutraal schiet. Morgen geven de indicatoren zelfs koopsignalen die de rest van de week aanhouden.

Doordat de koers gisteren niet door de 48.000,- brak zien we dat de beren op korte termijn de overhand hebben. Op langere termijn zien we echter dat er een sterk steunniveau op $ 41.967,- ligt. Zolang de bulls dat weten te behouden lijken er geen trendbreuken te zijn in het bullish scenario op lange termijn.

Er lijkt genoeg vertrouwen te zijn in de Europese en Amerikaanse markt. Dit zien we omdat hier nog steeds BTC gekocht wordt. De verkoopgolf in de Aziatische markt heeft nu nog de overhand, maar dat lijkt, zolang men in Europa en Amerika positief blijft geen structureel probleem.

Bitcoin Elliott Wave analyse: wankel evenwicht

Als we de Elliott Wave analyse bekijken zien we een zogenaamde ‘afnemende correctie’ structuur ontstaan. Dit betekent dat er wel veel volatiliteit is, maar dat pogingen tot een bullish uitbraak afgestraft worden. hierdoor komt er meer verkoopdruk. In onderstaande video-analyse zie hoe de Elliott Waves verlopen.

Historische analyse in lijn met andere analyses

De historische analyses liepen lang synchroon met de Bitcoin-koers in het laatste kwartaal van 2017, maar langzaam ontstaat er wat achterstand in het koersverloop van nu. Toch ligt de historische analyse nog steeds in lijn met de historische ontwikkelingen, ook wanneer we de Fibonacci-analyse in ogenschouw nemen. Analist @Techdev laat dit duidelijk zien.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 51

Hoewel er dus alle reden is om herstel te vermoeden verwachten wij dat dit deze week nog niet komt. Er zijn veel negatieve fundamentele factoren. Ook het feit dat de Aziatische markt bearish is en aan het eind van de week minder tegenwicht krijgt van de Amerikaanse en Europese markten zorgt bij ons voor voorzichtigheid. Wij verwachten dan ook dat de Bitcoin met een negatieve prijsontwikkeling richting de kerst gaat.

Of dit voor de top 25 cryptomunten anders is bekijken we hierna.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

De meeste cryptomunten kenden, net als de Bitcoin, een negatieve prijsontwikkeling. Toch waren er enkele uitzonderingen. Zo begon de week erg positief voor Dogecoin (DOGE), maar deze leverde de winst later in de week in en eindigde met een negatief resultaat van 3,82%, waarmee het maandresultaat tot nu toe op -30,25% staat.

Dit was een ander verhaal voor de metaverse coins. Deze noteerden winsten. Dit zien we ook in de positieve weekresultaten. Zo noteerde Terra (LUNA) het beste weekresultaat van de top 25 met + 23,39%. Het maandresultaat komt daarmee op 79,60%. Het grootste verlies van de afgelopen week was voor Shiba Inu (SHIB), dat 19,82% verloor. Het grootste verlies van de maand tot nu toe is echter voor PolkaDot met – 42,28%.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat het negatieve sentiment op de cryptomarkt overheerst. We zien voornamelijk negatieve koersen, maar ook 3 uitzonderingen. Grootste uitzondering is Terra (LUNA), dat + 3,85% noteert. Grootste verliezer op het moment is Algorand (ALGO), dat 7,54% verliest in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook tijdens de Feestdagen alle resultaten en de live cryptoprijzen analyseren.

Ook voor de top 25 crypto is het de vraag hoe de prijsontwikkeling richting kerst zal zijn.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Net als we voor de Bitcoin koersverwachting deden bekijken we ook voor de crypto koersverwachting de fundamentele en technische analyses.

Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 51

Ook deze week moeten we natuurlijk rekening houden met de algemene fundamentele factoren zoals de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple, fundamentele factoren die we voor de Bitcoin benoemden en COVID19.

Daarbij zien we aan de cryptokalender dat de feestperiode nadert. Er zijn geen evenementen die de markt op zich kunnen beïnvloeden. Wel zien we 2 noteringen. Vandaag wordt Polkadot (DOT) genoteerd op cryptobeurs FTX en morgen krijgt Avalanche (AVAX) haar notering op Kraken. Dit leidt vaak tot een grotere vraag en kan de prijs van deze munten dus opstuwen. Vooralsnog is er in de prijs nog geen effect te bemerken, want beide cryptomunten tonen een negatief dagresultaat.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 50

Als we de technische trendanalyses bekijken zien we voor de top 25 cryptomunten bijna alleen (sterke) verkoopsignalen. Uitzonderingen zijn voor de metaverse coins Terra (LUNA), Avalanche (AVAX) en Polygon (MATIC) met sterke koopsignalen.

De oscillatoren zijn voornamelijk neutraal, maar geven ook enkele koopsignalen. Het koopsignaal voor Avalanche (AVAX) wordt bevestigd, maar Terra (LUNA) krijgt een neutraal signaal en Polygon (MATIC) zelfs een verkoopsignaal.

Onze crypto koersverwachting voor week 51

Daarmee verwachten we ook voor de top 25 cryptomunten een negatieve prijsontwikkeling in aanloop naar de kerstdagen. Wel verwachten we wederom een uitzondering voor (sommige) metaverse coins. Deze verwachting ligt in lijn met de huidige prijzen en de technische trendanalyses.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen