Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 sep 2021
Leestijd: 6 minuten

Bitcoin & Crypto koersverwachting wk 36: analyses, koersen & bull start

Zoals iedere week is het ook deze maandag weer tijd voor de crypto koersverwachting. Hoe gaan de Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten zich ontwikkelen? Aan de hand van onze analyses maken wij de crypto koersverwachting op.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, doen we eerst een reality check. Zijn onze verwachtingen uitgekomen? Daarna bekijken we de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Als we op de hoogte zijn van de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten kijken we vooruit.

Aan de hand van de fundamentele factoren die we voorzien, technische trendanalyses en oscillatoren schatten we in hoe de prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten zich komende week zullen gedragen. Dit doen we eerst voor de Bitcoin en daarna voor de andere cryptomunten uit de top 25. Zo is onze crypto koersverwachting voor de komende week compleet.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

De week begon in mineur voor de Bitcoin. Zo zagen we op dinsdag dalende koersen. Daarna herstelden de prijzen en ging de Bitcoin zelfs door $ 50.000,-. Tegen het einde van de week bewoog de prijs horizontaal en bleef rond de grens van $ 50.000,- hangen. Dit bleef ook zo in het weekend. Vannacht kenterde de markt echter.

De actuele Bitcoin prijs

Sinds vannacht stijgt de koers van de Bitcoin sterk. Inmiddels beweegt de Bitcoin prijs ruim boven de $ 50.000,- en is zelfs de weerstand op $ 51.000,- gepasseerd. Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 43.555,81 ($ 51.743,70). Dit is 3,65% hoger dan gisteren en ook ruim boven de koers waarmee Bitcoin vorige week sloot. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen en analyseren.

Daarmee moeten we concluderen dat onze neutrale verwachting voor de afgelopen week te voorzichtig was. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een weekresultaat van + 7,89%.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd om te zien of de stijgende lijn zich de komende week voortzet.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 36

Voor een nauwkeurige inschatting van de ontwikkeling van de Bitcoin prijs in de komende week bekijken we eerst de fundamentele factoren op basis van de diverse economische kalenders. Daarna proberen we deze nader te duiden met de technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 36

Als eerste fundamentele factor moeten we ons realiseren dat het handelsvolume vandaag wat lager kan liggen dan gebruikelijk. Door de viering van Labor Day zijn de Amerikaanse financiële markten zoals Wall Street gesloten.

Verder maakt de Europese Centrale Bank donderdag haar nieuwe rentebeslissing bekend. Dit kan gevolgen hebben voor de inflatie en dat is een factor die de Bitcoin koers beïnvloedt. Daarnaast kan men in de aansluitende persconferentie nader op cryptoregelgeving en wellicht de Digitale Euro ingaan. Op de cryptokalender zien we geen evenementen voor de Bitcoin staan.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 36

De voorzienbare fundamentele factoren zullen dus naar verwachting een niet al te grote invloed hebben. De technische analyses spreken elkaar op dit moment tegen. Op basis van de technische trendanalyses zien we namelijk een sterk koopsignaal, terwijl de oscillatoren een verkoopsignaal laten zien. Voor de langere termijn vandaag en de rest van de week zien we meer positieve oscillatoren en wordt het koopadvies voor Bitcoin sterker.

Op basis van de Elliott Wave analyse voor de Bitcoin zien we dat de vooruitblik vooralsnog bullish is.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 36

Hoewel we niet vergeten zijn dat er voldoende analyses zijn die op een correctie wijzen volgen we momenteel de visie van de analisten die een positieve week voor de Bitcoin zien. Hierbij maken wij de kanttekening erg voorzichtig te zijn als de koers onder de $ 50.000,- komt.

Daarmee is het tijd de blik te verleggen naar de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

In aanloop naar de werkeloosheidscijfers van afgelopen vrijdag hielden we onze verwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten neutraal. Dit bleek erg conservatief, want de markt liet positieve resultaten zien. Afgezien van de stable coins en de Terra (LUNA), die 2,24% verloor in de afgelopen week zien we namelijk alleen maar positieve weekresultaten.

Van de top 25 cryptomunten presteerde Filecoin (FILE) met een resultaat van 57,91% het beste, maar ook Solana (SOL) en ChainLink (LINK) presteerden goed met rendementen van respectievelijk 45,68% en 38,15%.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat de cryptomarkt, net als de Bitcoin positief gestemd is. Er staan afgezien van Polygon (MATIC), dat 1,45% verliest enkel groene resultaten op het digitale koersenbord. Sterkste stijger is momenteel ChainLink (LINK), dat een resultaat van + 14,39% noteert. Uiteraard kun op de site van Tradeincrypto.como 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen en analyseren.

Met deze kennis op zak is het een mooi moment om de crypto koersverwachting voor de komende week op te maken.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Net zoals we bij de Bitcoin deden bekijken we eerst de fundamentele factoren, waarna we deze proberen verder te detailleren met technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 36

Zoals iedere week hebben we ook deze week de vaste fundamentele factoren in de vorm van de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en daarnaast de correlatie met de Bitcoin. Daarnaast zien we op de economische kalenders één fundamentele factor die de prijs van een bepaalde cryptomunt en wellicht de prijzen van alle altcions kan beïnvloeden.

We doelen daarmee uiteraard op de Alonzo Hard Fork die voor 12 september gepland staat.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 36

Ook voor de overige cryptomunten zien we op basis van de technische trendanalyses (met uitzondering van de stable coins) alleen sterke koopsignalen voor de top 25.

Ook hier zijn de oscillatoren beduidend behoudender. Daar wisselen neutrale en verkoopsignalen elkaar af, maar zien we geen enkel koopsignaal.

De uitgebreide Elliott Wave analyses zijn echter positief, zoals je in onderstaande analyse kunt zien.

Onze crypto koersverwachting voor week 36

Op basis van de positieve Bitcoin, de tendens van de markt om meer volgens de technische trends te bewegen en de Elloitt Wave analyse voorzien we een positieve week voor de top 25 cryptomunten. Ook hier wijzen we erop dat dit snel kan veranderen als er een koersval voor de Bitcoin komt.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!