Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 sep 2021

Bitcoin Crypto koersverwachting wk 37: analyses, koersen & bear patern?

Zoals gebruikelijk op maandag is het weer tijd voor de crypto koersverwachting. Aan de hand van onze analyses en huidige prijzen bekijken we de te verwachten live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

We volgen voor onze crypto koersverwachting het gebruikelijke patroon. Aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt nalezen, doen we eerst een reality-check voor de Bitcoin. Daarna bekijken we de actuele Bitcoin prijs. Vervolgens zetten we de fundamentele factoren op een rij die de Bitcoin prijs de komende week kunnen beïnvloeden. Als laatste stap proberen we deze factoren verder te kleuren met technische trendanalyses en oscillatoren.

Wanneer we zo de Bitcoin koersverwachting compleet hebben doorlopen we dezelfde stappen voor de top 25 cryptomunten om onze crypto koersverwachting compleet te maken.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

Afgelopen maandag begon de Bitcoin positief aan de nieuwe week. Deze stemming hield aan tot dinsdagmorgen toen de Bitcoin prijs tegen de weerstand rond $ 52.000,- botste. Hierna volgde een razendsnelle crash. Natuurlijk waren er diverse oorzaken voor deze Bitcoin crash aan te wijzen, maar dat maakte de financiële pijn niet minder. De de daarop volgende dagen bleef de Bitcoin neutraal en leek er zelfs even zicht op herstel naar $ 50.000,-. Dat bleek van korte duur, want de Bitcoin eindigde de week negatief.

De actuele Bitcoin prijs

Het weekend verliep vlak voor de Bitcoin. De prijsbewegingen rondom de Alonzo hard fork van Cardano (ADA) hadden niet veel invloed. Vanochtend zien we echter dat de markt weer bearish is. Na een vlak begin daalt de koers snel en inmiddels noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.628,81 ($ 44.376,78). Dit is 3,76% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens de negatieve weeksluiting van afgelopen vrijdag.

Daarmee zien we dat onze Bitcoin koersverwachting van vorige week klopte. We voorzagen een positieve week zolang de koers boven de $ 50.000,- bleef en waarschuwden voor een snelle koersval zodra de koers daaronder zou komen. Ook deze verwachting kwam uit. Al met al werd het een negatieve week voor de Bitcoin. De grootste cryptomunt verloor in de afgelopen dagen liefst 13,72% aan waarde, waardoor ook het maandresultaat momenteel (6,53%) negatief is. Op de website van Tradeincrypto.com kun je de live Bitcoin prijs, het weekresultaat en de maandcijfers 24 uur per dag bekijken.

Uiteraard is het de vraag hoe de prijs van de Bitcoin zich de komende week zal ontwikkelen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 37

Voor de inschatting van de ontwikkeling van de prijs bekijken we uiteraard de fundamentele factoren. Deze proberen we daarna nader te duiden met technische trendanalyses en analyses van de oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 37

De algemene economische kalender laat zien dat zowel Europa als Amerika deze week de consumentenprijsindexcijfers en producentenprijsindexcijfers produceren (op dinsdag, woensdag en vrijdag). Deze cijfers laten zien hoeveel duurder producten worden en zijn vaak een graadmeter voor inflatie. We zagen al dat de FED de steunmaatregelen niet opschort, hetgeen tot meer inflatie leidt. Hoge prijsindexcijfers zullen de angst voor inflatie verder doen toenemen. In het verleden kozen veel beleggers voor inflatiebescherming bij de Bitcoin.

Op de crypto kalender zien we deze week geen evenementen die de koers van de Bitcoin lijken te gaan beïnvloeden. Wel is er vanaf volgende week het jaarlijkse Mainnet, waar veel grote cryptomunten samenkomen om ontwikkelingen te presenteren en de toekomst te bespreken. Hoewel Bitcoin daar niet bij is kan nieuws voorafgaand aan de beurs wel beweging brengen in cryptokoersen en daarmee ook het sentiment ten opzichte van Bitcoin beïnvloeden.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 37

Zowel de technische trendanalyses als de oscillatoren laten deze week een verkoopadvies zien voor de Bitcoin. Wanneer we de analyses gedetailleerd bekijken zien we dat deze positiever worden naar mate de week vordert. Ook de Elliott Wave analyse is onduidelijk.

We zien in ieder geval dat we nu in een short situatie zijn en blijven zolang de Bitcoin onder $ 45.000,- handelt. Wanneer we dit scenario volgen zien we een volgend steunniveau rond $ 43.000,- of iets daaronder. Dit komt overeen met de eerdere voorspellingen die uitgaan van een piek in oktober.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 37

Zoals we zien daalt de Bitcoin prijs. Onze verwachting is dat deze aanhoudt tot we op het al eerder voorziene punt ‘laag in de $ 40.000,-‘ aankomen. Daarna kunnen we ons opmaken voor een herstel. Dit gaan we mogelijk aan het eind van de week zien als de prijsindexcijfers tegenvallen en beleggers besluiten de dip in Bitcoin te kopen. Of dit genoeg is voor herstel binnen de week is de vraag. Wij houden het dan ook voorzichtig op een neutraal vooruitzicht.

Daarmee is het tijd voor de koersverwachting voor de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Veel cryptomunten leden tegelijk met de koersval van de Bitcoin verlies.  Grootste verliezer was InternetComputer (ICP), dat 30,89% verlies leed. Opvallend is dat de DeFi-munten, zoals Cosmos (ATOM), Avalanche (AVAX), Algorand (ALGO), Solana (SOL) en Terra (LUNA) winst noteerden. De grootste stijger was Algorand (ALGO), dat in één week 57,60% winst noteerde. Daarmee zien we dat de DeFi-markt, waarover je hier meer kunt lezen, meer afstand neemt van de ‘traditionele’ cryptomarkt.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Vandaag zien we dat bijna alle altcoins negatief aan de week beginnen. Er zijn wel enkele uitzonderen. Cosmos (ATOM) noteert momenteel met 11,70% de grootste winst in 24 uur. Grootste verliezer is Avalanche (AVAX), dat in 24 uur tijd 14,80% verlies noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de maandresultaten, weekresultaten en alle live cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken.

Uiteraard is de vraag wat de komende week gaat brengen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de cryptomunten bekijken we eerst de fundamentele factoren die de komende week van invloed kunnen zijn.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 37

Uiteraard nemen we de vaste fundamentele factoren, zoals de bovengenoemde algemene fundamentele factoren, de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en daarnaast de correlatie met de Bitcoin. Verder zien we voor deze week geen bijzondere fundamentele factoren voor de top 25 cryptomunten.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 37

Op basis van de oscillatoren zien we deze week alleen verkoopsignalen en neutrale signalen. De technische trendanalyses laten voor de ‘traditionele’ cryptomunten ook verkoopsignalen en neutrale signalen zien, maar zijn beduidend positiever voor de DeFi-munten. Deze krijgen allemaal (sterke) koopadviezen. Voor de duidelijkheid, deze worden dus niet ondersteund door de oscillatoren.

Onze crypto koersverwachting voor week 37

Op basis van de trendbewegingen die de markt lijkt te volgen en de tweedeling die we vorige week tussen DeFi-coins en andere cryptomunten zagen voorzien we deze week voor de ‘traditionele’ cryptomunten een negatief begin van de week die wellicht positiever wordt tegen het weekend en voor de DeFi-munten een neutrale tot positieve week.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin Crypto koersverwachting wk 37: analyses, koersen & bear patern?
Sluiten