Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 okt 2021
Leestijd: 6 minuten

Bitcoin Crypto koersverwachting wk 40: rente, ETF en verwachting

Het is weer maandag, dus tijd voor een nieuwe crypto koersverwachting. Wat kunnen we de komende week verwachten van de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Wij schatten het in met onze crypto koersverwachting.

Ook deze week volgen we het inmiddels bekende patroon. Aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week doen we een reality check. In hoeverre kwamen onze verwachtingen uit? Daarna bekijken we de actuele prijzen. Vervolgens richten we ons op de komende week. Welke fundamentele factoren gaan de prijs beïnvloeden en wat mogen we verwachten aan de hand van technische trendanalyses en oscillatoren? Dit zoeken we eerst uit voor de Bitcoin in onze Bitcoin koersverwachting.

Daarna herhalen we deze stappen voor de cryptomunten uit de top 25 om onze crypto koersverwachting compleet te maken.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen afgelopen week met dalende koersen. Op dinsdag ging de Bitcoin zelfs flink onderuit. Op woensdag veranderde het sentiment doordat Elon Musk op een conferentie zowel de Amerikaanse regelgevende autoriteiten als de Chinese overheid aanpakte. Hierdoor ontstond er positief sentiment voor de Bitcoin en de cryptomunten. De Bitcoin ging op vleugels richting het weekend.

In het weekend bleef het sentiment aanvankelijk positief. De markt probeerde zelfs de $ 50.000,- te doorbreken, maar dat lukte nog niet. Hierdoor ontstond een kleine terugval.

De actuele Bitcoin prijs

De negativiteit zette echter niet door. Inmiddels consolideert de koers van de Bitcoin. Op het moment van schrijven is de live Bitcoin prijs EUR 41.063,94 ($ 47.617,27). Dit is 0,14% lager dan gisteren en ook lager dan toen de Amerikaanse markt vorige week sloot. Toch doet dit aan het weekresultaat weinig af. De Bitcoin schreef namelijk een weekresultaat van + 9,75%. Daarmee klopte onze verwachting voor een positieve week. Dit was echter nog niet genoeg om het maandresultaat positief te krijgen. Over de maand verliest de grootste cryptomunt namelijk nog 4,75%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je het maandresultaat, weekresultaat en de live Bitcoin prijs 24 uur per dag bekijken.

Uiteraard is de vraag wat we volgende week kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 40

We bekijken eerst de fundamentele factoren die de Bitcoin koers in de komende week bepalen. Daarna proberen we de verwachtingen verder te duiden met onze technische trendanalyses, oscillatoren en Elliott Wave analyse voor de komende week.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 40

Op de economische kalender voor de komende week zien we op dinsdag cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Op woensdag verwachten we de cijfers over werkgelegenheid in Amerika. Deze zijn van belang omdat zij een indicatie geven over inflatie en het voortduren van de Amerikaanse steunmaatregelen voor de economie. Daarnaast moeten we rekening houden met ontwikkelingen rond het Chinese Evergrande. Vanmorgen is de handel in aandelen Evergrande en de onroerend-goeddochter stil gelegd op de beurs van Hong Kong. Dit wordt als voorteken gezien van een bail out (te vergelijken met een surseance van betaling). Op de zeer bescheiden crypto agenda voor de komende week zien we geen evenementen die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Daarmee geven de fundamentele factoren een gemengd beeld. Enerzijds zien we veel potentiële politieke onrust, wat meestal gunstig is voor de Bitcoin. Aan de andere kant zagen we bij het begin van de Evergrande crisis een bijzondere wending in het gedrag van de cryptokoersen. Wellicht bieden de technische analyses meer duidelijkheid.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 40

De technische trendanalyses tonen een sterk koopsignaal. Dit wordt bevestigd door de oscillatoren die een koopsignaal geven. Wanneer we deze analyse voor de komende week doortrekken zien we dat de koopsignalen de komende week aanhouden.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 40

Als we de Elliott Wave Analyse bekijken zien we dat dit beeld bevestigd wordt. We zien een klassiek trading level pattern, waarbij de koers zich opmaakt om door de $ 50.000,- te breken. De hele Elliott Wave analyse kun je hierna bekijken.

Om stijgende prijzen te verkrijgen moet er uiteraard een aanleiding zijn. Deze is er aangezien er signalen zijn dat de markt de komst van een Bittcoin ETF later deze maand inprijst. Daarnaast zijn de historische verwachtingen voor oktober hooggeplaatst.

Al met al verwachten wij dus een positieve week voor de Bitcoin prijs.

In het tweede deel van onze crypto koersverwachting bekijken we of dit ook geldt voor de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

In de afgelopen week zagen we dat veel andere cryptomunten beter presteerden dan de Bitcoin. Afgezien van Cardano (ADA) en de Cosmos (ATOM), die een weekverlies van respectievelijk 1,55% en 5,16% noteren zien we alleen positieve resultaten. Het grootste resultaat is voor nieuwkomer Axie Infinity (AXS), die een weekresultaat van liefst 138,77% noteerde. Daarmee is onze verwachting van een positieve cryptoweek uitgekomen.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat de Axie Infinity (AXS) nog steeds het beste resultaat van de top 25 cryptomunten noteert met een stijging van 40,40% in 24 uur. De andere cryptomunten uit de top 25 tonen een wisselend beeld. Zo zijn er veel verliezers, waarbij de grootste schade voor Cosmos (ATOM) is, dat een verlies van 4% noteert. Ook zijn er cryptomunten met een positief resultaat. Na de AXS is Algorand (ALGO), dat + 13,35% noteert. Je kunt alle maandresultaten, weekresultaten en live cryptoprijzen bekijken op de website van Tradeincrypto.com.

Uiteraard zijn we benieuwd hoe zich dit de komende week gaat ontwikkelen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Om daar meer duidelijkheid over te krijgen bekijken we eerst de fundamentele cryptofactoren voor de top 25 cryptomunten, waarna we afsluiten met de technische trendanalyses en oscillatoren voor deze cryptomunten.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 40

De bekende fundamentele factoren voor de komende week, zoals de Twitterduim of een congresbezoek van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple, de ontwikkelingen rondom Evergrande en de correlatie met  Bitcoin hoeven we haast niet meer te benoemen.

De erg rustige crypto agenda toont slechts twee evenementen die wellicht invloed kunnen hebben op de koersen. Zo houdt Chainlink (LINK) op woensdag een ‘Ask me all’ Telegram meeting waar wellicht nieuws uit voort kan kopen. Ook vindt op 7 en 8 oktober in Londen het evenement TOKEN2049 plaats. Hier zijn liefst 31 cryptocoins aanwezig om de toekomst te bespreken. Nieuws van deze conferentie kan de prijs uiteraard ook beïnvloeden.

Op basis van de correlatie met de Bitcoin voorzien we op basis van de fundamentele factoren een positieve week voor de prijzen van de top 25 cryptomunten.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 40

De technische trendanalyses voor de komende week laten bijna zonder uitzondering sterke koopsignalen zien. De oscillatoren zijn hier iets terughoudender. Daar hebben vooral de neutrale signalen de overhand.

Onze crypto koersverwachting voor week 40

Wanneer we alle signalen en indicatoren wegen verwachten we dat ook de top 25 cryptomunten een positieve week tegemoet gaan.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!