Bitcoin Crypto koersverwachting wk 41: BTC bullish, Altcoins bevestigen

Tech Robert Kroes 11 okt 2021
Leestijd: 8 minuten

De crypto koersverwachting is inmiddels de vaste opening op maandag. Dat is deze week niet anders. We gaan wederom op zoek naar de te verwachten prijs voor de Bitcoin en maken een inschatting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten. Wat brengt de crypto koersverwachting deze week?

Om die vraag zo goed mogelijk te beantwoorden pakken we onze beproefde methode. We bekijken eerst of onze crypto koersverwachting van vorige week uitgekomen is. Daarna bekijken we de actuele prijzen. Als we helemaal up-to-date zijn blikken we vooruit naar de te verwachten prijzen in de komende week.

Eerst bekijken we de fundamentele factoren die een rol kunnen spelen. Tot slot bekijken we de technische trendanalyses en oscillatoren om onze crypto koersverwachting compleet te maken. Dit doen we eerst voor de Bitcoin. Daarna volgen we dezelfde stappen voor de cryptomunten uit de top 25 cryptomunten voor een complete crypto koersverwachting.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

De afgelopen week begon positief met stijgende koersen. Ook de vooruitzichten waren overwegend gunstig. Op donderdag kwam er een lichte daling doordat $ 55.000,- een stevige weerstand bleek. Vrijdag was het dipje alweer achter de rug en de Bitcoin besloot de week positief.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zette de stijging door en de grootste cryptomunt handelt nu ruim boven de $ 55.000,-. Het weekresultaat bedraagt 17,24% en daarmee kwam onze verwachting voor een positieve Bitcoin week uit. Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 48.945,63 ($  56.648,84). Dit is 2,24% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse markt afgelopen week. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard ook de komende week het maandresultaat, weekresultaat en de live Bitcoin prijs 24 uur per dag bekijken.

We kunnen dus met een goed gevoel op weg naar de Bitcoin koersverwachting voor de komende week.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 41

Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de fundamentele factoren die mogelijk een rol kunnen spelen bij de prijsbepaling in de komende week. Daarna maken we de Bitcoin koersverwachting compleet aan de hand van technische trendanalyses, de Elliott Wave analyse en de oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 41

Als eerste fundamentele factor kunnen we noteren dat de handel in Amerika en Japan vandaag naar verwachting lager is omdat de financiële markten in beide landen gesloten zijn in verband met een nationale feestdag.

Daarnaast zien we de komende week op woensdag, donderdag en vrijdag in Amerika publicaties over de inflatie in Amerika (een hoge inflatie leidt meestal tot stijging van de Bitcoin). Tot slot vindt komend weekend in Amerika de meeting van het Internationaal Monetair Fonds plaats. Daar gaat men onder andere praten over de bestrijding van crypto crime. Onduidelijkheid over regelgeving of signalen van regeldruk kunnen de prijs beïnvloeden.

Tot slot benoemen we een factor die geen rol meer speelt. Door een akkoord tussen de Democraten en Republikeinen is een scenario waarbij Amerika deze week haar schulden niet meer zou kunnen betalen afgewend.

Naast deze factoren op de algemene economische kalender is er een aantal specifieke factoren dat de cryptoprijs kan beïnvloeden. Hierbij speelt met name de te verwachten beslissing over goedkeuring van een ETF voor Bitcoin Futures door de SEC een rol. Het is echter niet bekend of deze goedkeuring al in de komende week valt. Wel is zeker dat er een beslissing in oktober verwacht wordt.

Daarnaast vinden van 13 tot en met 17 oktober diverse Blockchain en crypto world forums plaats in Dubai. Bijna alle grote cryptomunten zijn daar aanwezig (al is er geen Bitcoin-delegatie) en nieuws van deze summits kan de markt zeker beïnvloeden.

Het is dus een drukke week voor de Bitcoin.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 41

De technische trendanalyses voor de Bitcoin tonen voor de komende week een sterk koopsignaal, terwijl de oscillatoren neutraal blijven. Wanneer we de analyses voor de rest van de week maken blijven we koopsignalen zien. Deze worden naar verwachting sterker naar mate de week vordert. Ook daarnaast zien we diverse technisch bullish signalen.

Zo laat deze historische analyse zien dat de koers zich tot nu toe vergelijkbaar gedraagt met de bewegingen in de vorige jaren na de halving (2013 en 2017).

Daarnaast zien we dat de transacties op de Bitcoin Blockchain records bereiken, zonder dat dit tot schaalproblemen leidt.

Daarbij zien we dat steeds meer andere cryptomunten onderpresteren ten faveure van de Bitcoin. Analisten zijn er dan ook van overtuigd dat het ‘Bitcoin season’ is aangebroken.

Deze zeer positieve signalen worden niet geheel ondersteund door de Elliott Wave analyse. Deze indiceert dat er een top bereikt gaat worden, waarbij er een correctie zal volgen. Het lijkt er echter op dat de markt boven de verwachtingen van de Elliott Wave analyse beweegt. De hele Bitcoin Elliott Wave analyse voor week 41 kun je hierna bekijken.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 41

Al met al zien we dus zowel op basis van de fundamentele factoren als op basis van de meeste technische factoren een positieve verwachten, waarbij de Elliott Wave analyse de uitzondering lijkt. Zolang de Bitcoin koers boven $ 55.000,- blijft verwachten wij een positieve week. Als de koers daaronder zakt verwachten we een kleine correctie met daarna consolidatie waarbij de koers naar verwachting wel boven $ 50.000,- zal blijven.

Uiteraard is de vraag hoe de andere cryptomunten zullen presteren. onze crypto koersverwachting zal hopelijk wat inzicht bieden.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

We zagen bij de technische factoren van de Bitcoin al dat de koersstijging van de Bitcoin ten koste gaat van de koersen van diverse Altcoins. Dat is ook terug te zien in de prijzen van de afgelopen week. Ondanks de sterke koersstijging van de Bitcoin waren de resultaten bij de Altcoins namelijk wisselend.

Zo was er geen maat te houden op de koersexplosie van Shiba Inu (SHIB), die in één week liefst 220,83% steeg. Ook andere cryptomunten zoals Polkadot (DOT), dat 11,44% steeg noteerden een goede week. Andere cryptomunten, zoals Avalanche (AVAX) en Solona (SOL) verloren met respectievelijk 14,54% en 11,38% fors in de afgelopen week. Daarmee kwam onze vorige crypto koersverwachting voor een positieve week voor de Altcoins deels uit.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Ook op dit moment zijn de resultaten wisselend. Zo wordt er fikse winst geschreven door Shiba Inu (SHIB), dat 8,27% stijgt. Daar staan echter verliezen tegenover. De grootste daler is Terra (LUNA), dat 5,08% verliest op het moment van schrijven. Uiteraard kun je de weekresultaten, maandresultaten en live crypto prijzen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

De vraag is natuurlijk of we deze gemengde signalen in de komende week zullen blijven zien.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Op die vraag vinden we hopelijk een antwoord als we de fundamentele analyse en technische trendanalyse maken voor de top 25 cryptomunten en deze aanvullen met de oscillatoren. We beginnen uiteraard met de fundamentele factoren voor de individuele cryptomunten.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 41

Uiteraard kunnen we de vaste fundamentele factoren zoals de Twitterduim of een congresbezoek van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple, de ontwikkelingen rondom Evergrande en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden, weer  noteren.

Daarnaast zien we dat Solana (SOL) vandaag haar listing op Biconomy ontvangt, morgen ook op WhiteBIT genoteerd wordt en vrijdag 15 oktober samen met Tron (TRX) ook op FLUX gelanceerd wordt. Daarmee is de kans groot dat de vraag naar deze munt toe zal nemen.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 41

Ook deze week geven de technische trendanalyses bijna zonder uitzondering (sterke) koopsignalen voor de top 25 cryptomunten. Uitzonderingen zijn Cardano (ADA) met een verkoopadvies en Internet Computer (ICP) met een sterk verkoopadvies. Deze signalen worden echter niet bevestigd door de oscillatoren, die grotendeels neutraal zijn.

Wel bevestigen de oscillatoren de (sterke) koopadviezen voor Avalanche (AVAX), Shiba Inu (SHIB) en Filecoin (FIL).

Onze crypto koersverwachting voor week 41

Op basis van onze analyses verwachten we ondanks dat de correlatie tussen Bitcoin en de top 25 cryptomunten minder sterk wordt toch weer een positieve week voor de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen