Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 okt 2021
Leestijd: 8 minuten

Bitcoin Crypto koersverwachting wk 43: inflatie bulls? Opties voorspellen

Het is weer maandag, dus de crypto koersverwachting is dan nooit ver weg. Uiteraard analyseren we ook vandaag de verwachting voor de Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 cryptomunten in de komende week. Dit is onze crypto koersverwachting.

Om de crypto koersverwachting te maken volgen we ons vertrouwde recept.

We maken eerst een reality-check naar aanleiding van onze crypto koersverwachting van vorige week. Vervolgens bekijken we de actuele stand van zaken. Hierna brengen we de fundamentele factoren in kaart die de prijs in de komende week kunnen beïnvloeden. Tot slot maken we onze crypto koersverwachting compleet met technische trendanalyses, oscillatoren en andere informatie.

Dit doen we eerst voor de Bitcoin prijs en daarna voor de prijzen van de overige cryptomunten uit top 25.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen de vorige week bullish. Dit had natuurlijk alles te maken met de historische dinsdag, toen de eerste Bitcoin ETF genoteerd werd op de NYSE. De week zou nog historischer worden, want de prijs van Bitcoin bleef stijgen tot een nieuw Bitcoin koersrecord. Hierna trad echter een correctie op. De Bitcoin viel snel terug van de recordhoogte. Het leukste nieuws aan het eind van de cryptoweek was dan ook dat Louis Hamilton naast raceles nu ook cryptoles kan volgen van Max Verstappen.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zette het negatieve sentiment aanvankelijk door. Pas in de loop van de zondag zagen we enig herstel. Dit herstel zet vanochtend door. Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 54.835,69 ($ 62.777,29). Dat is 3,07% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd, maar nog lager dan tijdens de Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Daarmee noteert de Bitcoin een weekresultaat van + 2,35% en een maandresultaat van + 47,43%. Hiermee komt onze verwachting van een positieve week voor de Bitcoin uit. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com ook de komende week alle resultaten en 24 uur per dag de live Bitcoin prijs volgen.

Na deze historische week is het natuurlijk de vraag wat we volgende week kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 43

Om de Bitcoin koers voor de komende week in te kunnen schatten bekijken we eerst de fundamentele factoren die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden. Deze proberen we daarna verder te kleuren met de technische trendanalyses, oscillatoren en de Elliott Wave Analyse.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 43

Op de macro-economische kalender richten we de ogen vooral op donderdag. Men maakt dan in Europa het rentebesluit bekend. Ook maakt men in Amerika dan cijfers over de werkeloosheid en de groeicijfers over het derde kwartaal bekend. Deze cijfers zijn belangrijk omdat analisten hieruit de verwachtingen ten aanzien van inflatie en eventuele afbouw van Covid-19 steunmaatregelen hopen af te leiden.

Daarnaast is voor de cryptomarkt aanstaande vrijdag interessant. Op deze laatste vrijdag van de maand om 10 uur Nederlandse tijd verlopen namelijk de maandopties voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptomunten. Aan de hand van het verval van deze opties kan men vaak het sentiment van grote beleggers over de toekomstige prijsontwikkeling inschatten.

Op de cryptokalender zien we niet direct agenda-items die de koers van de Bitcoin kunnen beïnvloeden. Wel zien we op de kalender van 1 tot en met 4 november het NFT NYC event genoteerd staan. Nieuws van dit event kan de Bitcoin-koers uiteraard wel beïnvloeden.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 43

Als we de technische trendanalyses bekijken zien we een sterk koopsignaal. De oscillatoren geven een verkoopsignaal. Wanneer we op deze analyses inzoomen voor de komende week zien we dat het signaal in de loop van vandaag omslaat naar een koopsignaal en voor de rest van de week een koopsignaal blijft.

Ook de Fear and Greed index loopt iets terug van ‘extreme greedy’ naar ‘greedy’. Dit is een goed teken, want daarmee zien we dat de markt niet oververhit raakt maar wel bullish blijft. Een meer geleidelijke bullish groei zorgt ervoor dat de bull rally langer aanhoudt.

Historische analyses duiden op koersrecords

Als we de historische analyses van de Bitcoin bekijken zien we dat de munt nog steeds op weg is naar koersrecords en wellicht de $ 100.000,- in het vierde kwartaal. Zo laat de Nederlandse analist Michaël van de Poppe zien dat de koers op weg is richting $ 90.000,-.

Analist TechDev laat zien dat de Bitcoin koers nagenoeg exact in lijn loopt met de koersbeweging zoals we deze in het vierde kwartaal van 2017 (het jaar na de voorlaatste halving) zagen.

De Elloitt Wave analyse toont een correctiegolf

De Elliott Wave analyse van deze week laat een mediaan van $ 65.000,- zien. We zitten daarbij in de derde correctiegolf. Hierna zien we de weekanalyse.

Met supportlevels op $ 58.000,-, $ 55.000,- en $ 53.000,- lijkt er dus ruimte voor enige koersdaling. De bullish sentimenten lijken echter vooralsnog de overhand te houden. Tegenvallende groei- en inflatiecijfers kunnen de markt weer een boost geven.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 43

De psychologische grens van $ 65.000,- blijft dus ook de komende week belangrijk. Het lijkt er echter sterk op dat de bullish sentimenten de druk om te kopen op de markt houden. Daarom verwachten we ook de komende week een (licht) positieve week voor de Bitcoin.

Met deze kennis in het achterhoofd gaan we de crypto koersverwachting voor de top 25 cryptomunten opmaken.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week zagen we aanvankelijk dat de top 25 cryptomunten qua rendement meer gemengd waren dan de bestendig positieve lijn van de Bitcoin prijs. Dit trok in de loop van de week echter naar elkaar toe. Richting en na het Bitcoin koersrecord bewogen de Bitcoin en top 25 cryptomunten meer in correlatie. Ook vanochtend zet deze correlatie door.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dan ook voornamelijk positieve prijzen voor de top 25 cryptomunten. Er zijn wel enkele koersdalingen, maar Stellar Luna (XLM) leidt met -1,74% het grootste verlies in 24 uur, dus de schade lijkt te overzien. Er zijn echter meer stijgende cryptomunten. De sterkste koersstijging in 24 uur is voor Solana (SOL), dat een resultaat van + 6,53% noteert.

We voorzagen een licht positieve week voor de top 25 cryptomunten. Die voorspelling is uitgekomen en was in veel gevallen zelfs te voorzichtig. Er waren wel enkele verliezers, maar ook hier lijkt de schade beperkt. Grootste verliezer was Stellar Lumen (XLM), dat 1,49% verloor in de week. Er waren wel een aantal forse stijgingen, waarvan zelfs meerdere met dubbele cijfers.

Shiba Inu (SHIB) voert ook deze week de ranglijst aan met een + van 41,85%. Ook het beste maandresultaat van de top 25 cryptomunten is voor Shiba Inu (SHIB) met een resultaat van + 432,72%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard ook de komende week alle resultaten en live prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Om de crypto koersverwachting op te maken bekijken we uiteraard ook de fundamentele factoren en technische analyses voor de top 25 cryptomunten.

We noteren uiteraard weer onze vaste fundamentele factoren, zoals de Twitterduim of een congresbezoek van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden. Bij Evergrande lijken de ontwikkelingen gunstiger te zijn nu men een rentebetaling gedaan heeft en de activiteiten weer hervat. We gaan er dan ook van uit dat vanuit die hoek deze week geen (negetieve) invloed te verwachten is.

Op de crypto-agenda zien we voor de komende week weinig punten voor de top 25 cryptomunten.

Wel belangrijk voor de koersontwikkeling is de Altair upgrade voor de Ehtereum (ETH) Beacon Chain die voor 27 oktober genoteerd staat.  Op 31 oktober staat voor VeChain (VET) de PoA2.0 Mainnet Upgrade genoteerd.

We verwachten dat deze evenementen, als ze al invloed hebben, alleen invloed hebben op de koersen van betrokken munten.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 43

Als we naar de technische analyses kijken zien we dat de technische trendanalyses voornamelijk sterke koopsignalen laten zien. Uitzonderingen zijn er voor InternetComputer (ICP) en Filecoin (FILE) die een sterk verkoopsignaal krijgen. Cardano (ADA) krijgt een regulier verkoopsignaal.

De oscillatoren geven voornamelijk neutrale signalen. Wel bevestigen zij de koopsignalen voor BinanceCoin (BNB), Terra (LUNA), UniSwap (SWAP), Shiba Inu (SHIB), ChainLink (LINK) en Avalanche (AVAX). De verkoopsignalen op basis van de technische analyses krijgen geen bevestiging.

Wij verwachten, mede gezien het koersverloop van vorige week en de toenemende correlatie met de Bitcoin wederom een (licht) positieve week.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!