Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin update: Prijs stijgt, cryptomarkt positief, updates en beurzen

Inmiddels is de handelsweek weer begonnen. Voor ons een mooi moment om de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we wat we de komende week van de Bitcoin kunnen verwachten. Tot slot zien we hoe foute beurzen beleggers berooid achterlaten.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin prijs stijgt en cryptomarkt stijgt mee

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 48.660,55  ($ 58.472,80) en dat is 3,12% hoger dan gisteren. Ook is dit fors hoger dan tijdens de lunch van afgelopen vrijdag.

Overigens zien we de hele cryptomarkt profiteren van een goede weekstart. Alle prijzen van de top 25 cryptomunten zijn positief. Grootste stijger is op dit moment OKB (OKB), dat + 9,49% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle cryptoprijzen live volgen.

De verwachtingen voor de Bitcoin in de komende week (updates)

Zoals elke week presenteerden we ook afgelopen zaterdag onze koersverwachting voor de Bitcoin en top 255 cryptomunten in de komende week. Deze kun je hier lezen.

Inmiddels zien we dat de investeerders in de Bitcoin zich niet laten afschrikken door de oplopende koers van de dollar. Daarnaast zien we dat er zich een forse weerstand vormt op $ 60.000,- en daarna op $ 68.000,-. Aan de andere kant zien we dat het eerste sterke steunniveau op $ 52.000,- ligt. Het is dus zaak om de huidige koopdruk aan te houden.

Er zijn indicaties dat dit gebeurt nu de vraag naar stable coins weer toeneemt. Aan de andere kant zien we de ‘fear-and-greed index’ toenemen, maar blijkt er nog ruimte voor groei. Daarmee wordt onze verwachting van een positieve prijsontwikkeling voor de Bitcoin dus versterkt.

Verdwijnende beurzen laten investeerders berooid achter

Veel beleggers hebben accounts op meerdere cryptobeurzen, waaronder Aziatische. Korea ligt dan, als grote Aziatische cryptohub voor de hand. Er zijn echter problemen met de cryptobeurzen aldaar.

Allereerst is er een gebrek aan regelgeving. Hierdoor hebben cryptobeurzen twee vrijheden waarvan investeerders de dupe kunnen worden. Zo kunnen ze besluiten het handelen van een munt van de ene op de andere dag onmogelijk te maken. Maar al te vaak zijn de tegoeden van investeerders dan niet meer op te nemen.

Nog erger wordt het wanneer een cryptobeurs besluit de deuren te sluiten. Hiervoor is in Korea geen regelgeving, dus in het uiterste geval betekent het sluiten van de deuren dat investeerders hun geld kwijt zijn. Alleen in gevallen van duidelijke fraude kan er ingegrepen worden. Anders rest alleen de weg naar de rechter en dat is vaak een probleem.

Men pleit voor meer regelgeving, maar daar wordt nog aan gewerkt. Wel is er inmiddels andere regelgeving van kracht. Deze verplicht cryptobeurzen om samen te werken met banken en alleen nog accounts aan investeerders aan te bieden die op hun eigen naam gesteld zijn. Wanneer een cryptobeurs zo’n samenwerking met een bank niet kan vinden zou zij dus de deuren kunnen sluiten en investeerders het nakijken geven. Daarom is nu extra voorzichtigheid geboden bij het handelen op Koreaanse beurzen of het houden van cryptomunten op die beurzen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!