WANT Crypto update: Bitcoin & crypto terug na weer flash crash Dogedag

Tech Robert Kroes 20 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Ook vandaag zien we dat de cryptomarkt nog steeds bijzonder volatiel is. We bekijken hoe de prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten opkrabbelen na een nieuwe flash crash. Wat gebeurde er en wat betekent dit? Verder bekijken we de eerste Dogedag, wat is het?

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen cryptomunten herstellen weer

Op het moment van schrijven bedraagt de actuele prijs van de Bitcoin EUR  ($ 55.9559,80) en dat is 1,21% lager dan gisterenmiddag. Toch vertekent het beeld, want de Bitcoin herstelt juist na een nieuwe flash crash die vanmorgen optrad.

Prijzen top 25 cryptomunten opvallend volatiel

De actuele prijzen van de top 25 geven een wisselend beeld. Zo verliezen veel cryptomunten, maar zien we ook stijgers. Monero (XMR) voert de markt aan met een stijging van 4,88%. De grootste daler is Solana (SOL), dat momenteel 8,33% verliest. Als we op de website van Tradeincrypto.com naar de prijzen van de cryptomunten kijken zien we een bijzonder volatiel beeld, waarbij de koersen letterlijk per seconde verschillen. Uiteraard kun je zelf de live cryptoprijzen bekijken.

Nieuwe flash crash Bitcoin zorgde voor angstgolf

We zagen dat de Bitcoin niet in staat was om het herstel van gisteren door te zetten boven de $ 58.000,-. Hierdoor besloten veel investeerders om winst te nemen. Het gevolg was dat de koers snel daalde naar $ 53.118,-. Hiermee bevindt de koers zich nu tussen de voortschrijdende gemiddeldes en aan de onderkant van de Bollinger Bands. Positief daarbij is dat de munt in het ‘oversold’ gebied terecht komt en dus eigenlijk goedkoper is dan deze zou moeten zijn. Dit realiseerden investeerders zich ook en inmiddels herstelt de munt zich.

Zoals we dit weekend ook zagen zorgt zo’n flash crash voor een sneeuwbal-effect. Hierdoor dalen ook de prijzen in Altcoins hard. Ook dit was vanochtend niet anders. In tegenstelling tot de Bitcoin zien we daar nog weinig herstel.

Wat betekent deze flash crash voor de prijsontwikkeling van Bitcoin?

We zien een sterke support-lijn op de grens van $ 53.400,-. Zolang de Bitcoin deze weet te verdedigen schatten analisten in dat de markt op korte termijn weer kan stijgen en een nieuwe poging kan doen om de weerstand op $ 58.000,- te doorbreken. Gezien de huidige koers van de Bitcoin en het stijgende verloop lijkt het daar wel op. Mocht het steunniveau toch gebroken worden dan verwacht men een sterkere verkoopdruk tot onder $ 50.000,-. Zoals we gisteren zagen blijft het vooruitzicht op lange termijn op grond van de Fibonacci-analyse bullish.

Vandaag is het Dogedag, maar wat is het?

Dogedag is een initiatief dat is ontstaan op Twitter en Reddit door enthousiastelingen die de DogeCoin (DOGE) omarmd hebben. Men lijkt vooral de sterke koersstijgingen en het komende succes, waar meer investeerders op hopen, te vieren.

Overigens lijkt dit nog even op zich te laten wachten. Waar Doge dit weekend tegen de crashende markt in op zwarte zondag zwaar steeg noteert zij uitgerekend vandaag een fiks verlies van 5,06%.  Nu heeft Elon Musk zich, ondanks dat #DogeDay trending is op Twitter, zich nog niet gemeld, dus als dit gebeurt kan het sentiment al snel omslaan.

Met speciale uitgifte van Snickers en Milky Way speelt chocoladegigant Mars in ieder geval alvast in op DogeDay.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van vandaag om te bezien hoe volatiele markt zich ontwikkelt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen