WANT crypto lunch: Bitcoin & crypto wisselen. Cryptobubbel? [VIDEO]

Tech Robert Kroes 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

We bekijken bij het begin van de middag uiteraard weer de actuele prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we wat het idee is van institutionele beleggers en ervaren traders. Zijn Bitcoin en crypto een bubbel?

Uiteraard beginnen we met een overzicht van de actuele prijs voor Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 45.544,09 ($ 54.780,01). Dit is 1,81% lager dan na de lunch van gisterenmiddag.

Hiermee presteert de munt aan de onderkant van een wisselende cryptomarkt. We zien bij de andere cryptomunten uit de top 25 namelijk prijzen die zwaar zakken, zoals de Dogecoin (DOGE), die 21,65% verliest in 24 uur. Aan de andere kant zien we Monero (XMR), dat juist 11,65%% winst noteert. Op de site van Tradeincrypto.com zien we hoe volatiel de live prijzen van de Bitcoin en top 25 cryptomunten zijn. Vraag rijst dan ook (weer) of er sprake is van een bubbel.

Is er sprake van een Bitcoin bubbel? Deze veteraan zegt van niet

Na de instroom van institutionele beleggers verstomde de groep critici die de Bitcoin een bubbel noemde. Na de koerssprongen dit jaar en de daling van de afgelopen dagen beginnen zij zich weer voorzichtig te roeren. CNBC vroeg de bekende investeerder Bill Miller om zijn reactie. Deze was duidelijk en niet mis te verstaan.

Hij ziet duidelijke verschillen met de rally van 2017 die volgens hem wel een bubbel was. Hij wijst op het feit dat institutionele beleggers en banken de Bitcoin inmiddels meenemen in hun portfoliobeheer. Ook wijst hij op de rol van Bitcoin als digitaal goud. Hij ziet dan ook geen bubbel maar het begin van nieuwe recordrally’s. Het interview kun je hierna helemaal bekijken.

Ook institutionele beleggers lijken alleen maar meer in cryptomunten te geloven.

 Brengen institutionele investeerders ‘Altcoin season’?

Een andere term die veel valt is ‘Altcoin season’.  Met deze term bedoelt men dat Altcoins populairder worden dan Bitcoin. Hoewel de Bitcoin nog steeds meer dan 50% marktaandeel heeft zien we wel een duidelijk dalende tendens. Het marktaandeel van de andere cryptomunten stijgt dus. Hoewel deskundigen erover twisten of we al over ‘Altcoin season’ kunnen spreken is wel duidelijk dat het vertrouwen in de andere cryptomunten naast Bitcoin toeneemt. Dit blijkt, want institutionele beleggers krijgen en zoeken ook steeds meer mogelijkheden om in Altcoins te beleggen. Het lijkt er vooralsnog dan ook op dat de huidige volatiliteit een stilte voor de volgende koersstorm betekent. Uiteraard kan de schijn bedriegen, dus blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen