Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 mrt 2018

Cryptocoins dalen opnieuw na flinke duikvlucht Bitcoin ?

Het blijft een pijnlijke week voor Bitcoin, en eigenlijk vrijwel elke cryptocurrency. Gisteren dook Bitcoin opnieuw onder de 9.000 dollar, ondanks de verwachting dat de ondergrens bereikt was. Vooralsnog is er geen stabiele basis waar de cryptocoin boven weet te blijven. De weg omhoog wordt ondertussen weer ingezet. Helaas heeft de rest van de top tien ook klappen gehad.

Bitcoin duikt opnieuw onder 9.000 dollar

Ondanks de grote verschillen, is het verband tussen Bitcoin en andere cryptocurrencies sterk. Zolang men ze als investering blijft zien, uit winstbejag dus, zal dat zo blijven. Wanneer Bitcoin daalt, gaat de rest van de markt mee. Dat bijvoorbeeld Ripple een heel ander doel heeft, maakt dan eigenlijk niks meer uit. Daar gaat voorlopig ook geen verandering in komen.

Bitcoin koerswaarde

Een bloedbad zoals we vorige maand hebben meegemaakt, blijft hopelijk uit. Ethereum en Ripple zijn vijf procent in waarde gedaald, en Bitcoin Cash en Litecoin zelfs acht procent. Nieuws rondom naderende regulatie lijkt de weg omhoog te belemmeren. Investeerders wachten dergelijke maatregelen af, een logische strategie. Zeker met het oog op het verleden. We hebben de impact van dat soort ingrepen vaker meegemaakt.

Bitcoin

Het helpt ook niet mee dat Goldman Sachs afgelopen maandag conclusies van zijn onderzoek deelde. Dat is een van ‘s werelds grootste investeringsbanken, waarmee de impact op de koerswaarde en beslissingen van investeerders groot is. De Amerikaanse gigant verwacht dat Bitcoin wellicht zelfs onder de 6.000 dollar gaat zakken. Dat was het dieptepunt van februari. Een dieptepunt dat we sinds november niet meer hadden meegemaakt. Toen was de munt echter flink aan het klimmen, terwijl nu continu de daling inzet.

Er is dus een basis om verder te groeien. Voorlopig kunnen we het bloedbad van februari echter nog niet geheel achter ons laten.

Wellicht komt er dus nog een tweede bloedbad aan. Althans, de tweede van dit jaar. We hebben er immers al vele meegemaakt. De kans dat de cryptocurrency zich er doorheen gaat slaan, is dus groot. Houd er echter rekening mee dat niemand weet hoe de toekomst eruit gaat zien. Laten we ondertussen nog even kijken naar het overige nieuws.

Bitcoin cryptocoins markt

Japan blijft de G2o aansporen om regulatie voor crypto te introduceren, in alle deelnemende landen. Zo wil Japan dat consumenten beschermd worden en het witwassen van geld tegen wordt gegaan. Thailand is zelfs van plan om deze maand nog nieuwe wetten hand te gaan haven. Gelukkig is er ook goed nieuws.

Zuid-Korea gaat weer ICO’s toestaan, maar dit keer wel met strengere regels. De Europese Commissie meldde ondertussen dat er geen legale basis om om het minen van cryptocurrency te verbieden. Het rap stijgende verbruik van energie leek daar wel toe te gaan leiden. Voorlopig blijven dergelijke maatregelen dus gelukkig uit.

Er is dus een basis om verder te groeien. Voorlopig kunnen we het bloedbad van februari echter nog niet geheel achter ons laten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. En check ook hoeveel Bitcoin over tien jaar waard gaat zijn.

?Lees ook: Nederlandse overheid gaat Bitcoin en andere cryptocurrencies aanpakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cryptocoins dalen opnieuw na flinke duikvlucht Bitcoin ?
Sluiten