‘Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn bubbels, op zoek naar een probleem’

De miljardair en hedge fund Citadel CEO Ken Griffin steekt niet onder stoelen of banken dat hij niet onder de indruk is van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Onlangs was het weer raak en gaf hij in een interview met CNBC tijdens de Delivering Alpha Conference in New York zijn ongezouten mening. Volgens Griffin zouden jongeren iets productievers moeten doen met hun leven dan investeren in digitale valuta.

Geen behoefte aan cryptocurrencies

Daar bleef het echter niet bij en Griffin ging vrolijk verder met het uiteendoen van zijn negatieve mening over cryptocoins. Om zijn argumenten bij ze zetten, liet hij weten dat geen enkele portfolio manager hem ooit heeft verteld dat de hedge fund cryptocurrencies zou moeten gaan kopen. Ook verklaarde hij dat zijn bedrijf het moeilijk zou vinden om iets aan hun klanten aan te bieden, waar hij zelf niet eens in gelooft. Verder is hij ook nog van mening dat er helemaal geen behoefte is aan cryptocurrencies. Ze zouden een oplossing zijn voor een probleem dat er helemaal niet is.

Bitcoin cryptocurrencies

Bitcoin en tulpenmanie

Ook vorig jaar kwam Griffin met soortgelijke uitspraken en vergeleek hij Bitcoin met de tulpenmanie  uit de jaren 1600, waarbij de prijs van tulpen ook opeens door het dak ging om vervolgens naar beneden te crashen. Deze zeepbellen zouden in tranen eindigen en de man maakt zich zorgen over hoe de Bitcoin zeepbel zijn einde zal vinden.

Ken Griffin
Ken Griffin

De meningen zijn echter behoorlijk verdeeld over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo is de investeerder en miljardair Marc Lasry er weer van overtuigd dat Bitcoin naar de 40.000 dollar gaat en zou kunnen vertienvoudigen.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
‘Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn bubbels, op zoek naar een probleem’
Sluiten