Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 13 feb 2018

Vijf Bitcoin alternatieven om in de gaten te houden #Altcoins

Hoewel veel mensen vooral op Bitcoin gericht zijn, weten we dat er nog tal van andere cryptocoins in omloop zijn. Naar verwachting zullen veel hiervan het niet halen en stilletjes van de aardbodem verdwijnen. Verschillende altcoins lijken echter wat meer kans van slagen te hebben. Dit zijn in ieder geval vijf Bitcoin alternatieven om dit jaar in de gaten te houden. Uiteraard is niks zeker in de cryptocurrency wereld en kan een coin van het ene op het andere moment opeens gigantisch veel waard zijn of regelrecht de afgrond in gaan.

Ethereum

Ethereum staat op het moment op nummer twee na Bitcoin en is sinds zijn lancering dramatisch in waarde gestegen. Het werd in 2013 mede door Vitalik Buterin ontwikkeld, maar pas sinds 2016 lijkt Ethereum echt mee te spelen. Toen steeg de waarde van een ether coin van 8 euro naar zo’n 1000 euro. De cryptocurrency staat vooral bekend om zijn smart contracts en het feit dat de digitale valuta ook door financiële instanties wordt gesteund. Op het moment zijn er minstens zo’n 150 winkels wereldwijd waar Ether wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Benieuwd naar of Ethereum iets voor jou is? Lees dan meer over de vijf voor- en nadelen van de cryptocurrency.

Ethereum

Dash

Digital Cash oftewel Dash kennen we sinds 2014 en ging vroeger onder de naamen Darkcoin en Xcoin. Veel mensen gaan voor Dash omdat je met de cryptocurrency de mogelijkheid hebt om anoniem transacties te verrichten. Dat is ook waarom de digitale valuta in het begin onder de naam Darkcoin ging. Net als Bitcoin is het gebaseerd op het proof-of-work systeem, waarbij er gemijnd moet worden voor de coins. Inmiddels heeft Dash één van de meest actieve altcoin communities op het forum Bitcointalk met meer dan 6400 pagina’s. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Dash te gaan.

Dash

Litecoin

Hoewel de cryptocurrency wereld nog niet echt oud te noemen is, werd Litecoin in 2011 gelanceerd door een voormalige Google medewerker en is het hiermee toch één van de wat oudere cryptocoins. Het is gebaseerd op het scrypt algoritme, wat ervoor zorgt dat de cryptocurrency wat minder makkelijk te kraken is dan bijvoorbeeld Bitcoin. Aan de andere kant zorgt het algoritme ervoor dat het mijnen wel een stuk zwaarder is dan bij Bitcoin. Uiteraard komt de altcoin met meerdere voordelen, maar helaas ook nadelen. Lees hier meer over waarom je wel of niet zou moeten investeren in Litecoin.

Litecoin

Ripple

Waar de meeste cryptocurrencies er trots op zijn dat ze gedecentraliseerd zijn, wordt Ripple juist centraal beheerd. Ripple heeft ook helemaal niet als bedoeling om bestaande valuta te vervangen en banken onnodig te maken. De cryptocurrency kun je meer zien als een soort brug tussen de verschillende fiduciaire munteenheden, waardoor Ripple ook juist de steun van verschillende banken heeft kunnen vergaren. Onder andere UBS, UniCredit en Australia Bank ondersteunen de cryptocurrency. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van Ripple.

Ripple XRP Cryptocoin

Monero

Monero is misschien wat minder bekend dan de andere cryptocurrencies op het lijstje, maar heeft zeker toch ook veel potentie. De altcoin staat vooral bekend om zijn focus op privacy, waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk is. Zowel de verzender, ontvanger als het bedrag van een transactie worden zorgvuldig verborgen gehouden. Hiermee probeert Monero het bestaande cryptocurrency ontwerp te verbeteren. Ook is de cryptocoin erop gericht om mijnen voor iedereen mogelijk te maken en niet alleen voor een klein groepje mensen met supercomputers. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Monero te gaan.

Monero

De gevaarlijke onbekende cryptocurrency

Hoewel Bitcoin op het moment dus nog wel op nummer één staat, worden de altcoins steeds populairder. Een nog wat onbekende cryptocoin is Tether. Hoewel veel mensen hier nog nooit van gehoord hebben, zou de cryptocurrency volgens sommigen nog behoorlijk wat invloed kunnen hebben op de cryptocurrency wereld. Het zou er zelfs voor kunnen zorgen dat Bitcoin er helemaal aan gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf Bitcoin alternatieven om in de gaten te houden #Altcoins
Sluiten