Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 sep 2018

Bitcoin schudt beperking af: Onderzoek toont lucratieve cryptomarkt 2019

Ondanks recente positieve trends in de cryptomarkt blijft het handelsvolume een zwakke plek. Munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple kunnen enkel stabiel momentum opbouwen wanneer het volume op peil is.

Rapport: de cryptomarkt in 2019

Dat gaat volgend jaar helemaal goed komen, als we een rapport van Satis Group moeten geloven. Na een uitgebreid onderzoek concludeerde het onderzoeksbureau dat het handelsvolume van de gehele cryptomarkt in 2019 met vijftig procent zal gaan stijgen.

Sterker nog, in Amerika zal het volume van verhandelde digitale munten zelfs het handelsvolume van bedrijfsschuld inhalen. Op de lange termijn is de volgende conclusie echter nog belangrijker.

Satis Group concludeert namelijk dat het handelsvolume van cryptocurrencies tien procent van het handelsvolume van de aandelenmarkt zal beslaan. Dat is indrukwekkend, want dan hebben we het wel over ‘s werelds grootste economie.

Op dit moment bedraagt het geschatte handelsvolume van Amerikaanse aandelen meer dan 74 biljoen dollar. De teller staat bij de gehele cryptomarkt in totaal op 7.3 biljoen dollar.

Niemand weet exact hoe de toekomst van de cryptomarkt eruit ziet, door het volatiele karakter van de markt en de impact van naderende regulering. Dit soort onderzoeken laten echter wel zien dat de kans groot is dat een van de grootste beperkende factoren van de groei van Bitcoin, Ethereum en andere altcoins weggenomen zal worden.

Bitcoin cryptomarkt 2019

Bitcoin blijft dominant

Opvallend genoeg concluderen de onderzoekers bovendien dat Bitcoin zeer dominant zal blijven. Op dit moment maakt Bitcoin deel uit van 33 procent van het complete handelsvolume, met Tether als een sterke tweede (22 procent) en Ethereum als derde (12 procent).

Vooral de (online) beurzen zullen profiteren van de fikse groei die men volgend jaar verwacht. Als het handelsvolume stijgt, zullen de trading fees ook stijgen. Alleen al vorig jaar werd er naar schatting meer dan 2.1 miljard dollar met die kosten verdiend. Dat zal dit jaar naar 3 miljard dollar stijgen, ondanks de huidige bear market.

Volgend jaar gaat dat bedrag nog eens drastisch stijgen. Die bedragen komen trouwens opvallend dicht in de buurt van andere traditionelere markten. De wereldwijde aandelenmarkt leverde vorig jaar bijvoorbeeld 2.2 miljard dollar op aan fees.

Bitcoin cryptomarkt 2019

Ongeacht de grootte van de cryptomarkt en de onmiskenbare kinderschoenen, is het dus een zeer lucratieve business voor beurzen waarop je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het zijn echter vooral de grote jongens die daarvan profiteren.

Volgens het Statis-rapport gaat driekwart van het totale handelsvolume in de markt naar de top twintig excchanges. De grootste zijn Binance, Bitfinex, Bithumb, Bitmex, Coinbase Pro, HitBTC, Huobi en OKex. Alleen al Binance heeft 14 procent van de markt in handen. Voor meer interessante statistieken kun je hier het complete rapport lezen.

?Check dit ook: Bitcoin naar explosieve toekomst: zoveel groei komt er nog in 2018

Reageer op artikel:
Bitcoin schudt beperking af: Onderzoek toont lucratieve cryptomarkt 2019
Sluiten