Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 dec 2017

Elon Musk, Bill Gates en andere innovators over Bitcoin: snel rijk worden?

Bitcoin is de populairste en duurste cryptocurrency. De waarde vliegt door het dak en het lijkt erop dat het nog steeds interessant is om te investeren. Kortom: cryptocoins zijn groter dan ooit. In ons speciale dossier leggen we je alles uit over de meest veelbelovende munten. Maar wat vinden visionairs als Elon Musk en Bill Gates van Bitcoin?

Quotes van grote namen in de tech-industrie over Bitcoin

Er zijn veel meer munten dan Bitcoin. Dat neemt echter niet weg dat de munt voorop loopt. Wat vinden andere innovators daarvan? We zetten quotes van grote tech-namen op een rijtje. Zien zij ook toekomst in de Bitcoin? Voor de duidelijkheid: alle onderstaande citaten zijn vertaald van het Engels naar het Nederlands.

“Je kunt dingen zoals Bitcoin niet stoppen. Het zal overal zijn, en de wereld zal zich moeten aanpassen. Overheden zullen zich moeten aanpassen.” – John McAfee, oprichter van McAfee.

Al Gore

“We hebben ervoor gekozen om ons geld en vertrouwen in een wiskundig framework te stoppen, vrij van politiek en menselijke fouten.” – Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Facebook.

“Wellicht is Bitcoin het TCP/IP (IP-adres) van geld.” Paul Buchheit, de man achter Gmail.

“Ik denk dat het zeer tof is dat binnen het Bitcoin-universum een algoritme de functies van de overheid vervangt. Ik ben een groot van fan.” – Al Gore, 45e Vice President van de Verenigde Staten.

“Ik denk echt dat Bitcoin de eerste versleutelde valuta is die de potentie heeft om de wereld te veranderen.” – Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal.

Bitcoin
Peter Thiel en Elon Musk

Bill Gates is gefascineerd over de munt

“Ik ben een fan van Bitcoin en heb er een aantal. Het is een manier om waarde op te slaan, een gedecentraliseerd grootboek. Vooral in plekken als Argentinië met veertig procent inflatie, waar een dollar vandaag, over een jaar slechts zestig cent waard is, en de valuta van de overheid niet waardevast zijn. Het is ook een mooie investeringsoptie als je niet bang bent om risico te nemen. Maar het zal geen echt betaalmiddel zijn, tot Bitcoin minder volatiel wordt. ” – David Marcus, CEO van Paypal.

“Bitcoin is een merkwaardige cryptografisch prestatie. De mogelijkheid om iets te maken in de digitale wereld dat niet na te maken is, is enorm waardevol. ” – Eric Schmidt, voormalig CEO van Google.

Bill Gates Microsoft Windows
Bill Gates

“Bitcoin is zo interessant omdat het laat zien hoe goedkoop het kan zijn. Bitcoin is beter dan klassieke valuta in de zin dat je niet fysiek op dezelfde plek hoeft te zijn, en dat grote transacties geen problemen opleveren. Het is een technologische tour de force. ” – Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft.

Elon Musk is niet de bedenker van Bitcoin, of toch wel?

“Nou, ik denk dat het echt werkt. Misschien zijn er andere munteenheden die die nog beter zijn. Maar ondertussen is er een grote industrie rondom de cryptocurrency. Mensen hebben er al een fortuin mee verdiend, anderen hebben geld verloren. Het is volatiel, maar ook daar kan men geld mee verdienen.” Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic en meer dan 400 andere bedrijven.

“Dat is niet waar. Een vriend stuurde mij een paar jaar geleden een beetje BTC, maar ik heb geen idee waar het is.” – Elon Musk, oprichter van Tesla en Space X, als antwoord op het gerucht dat hij de bedenker is van Bitcoin.

Bitcoin quotes Elon Musk
Elon Musk

“Cryptologie staat voor de toekomst van privacy, en door implicatie staat het ook voor de toekomst van geld, bankieren en financiën. ” – Orlin Grabbe, wijlen top-econoom.

“Elk geïnformeerde persoon moet over de munt weten, want het is wellicht een van ‘s werelds meest belangrijke ontwikkelingen.” Leon Luow, nominee Nobelprijs voor de vrede.

“Bitcoin is een erg opwindende ontwikkeling, die wellicht tot een munteenheid voor de hele wereld zal leiden. Ik denk dat het de komende tien jaar zal uitgroeien tot een van de meest belangrijke manieren om voor dingen te betalen en transacties uit te voeren.” – Kim Dotcom, CEO van MegaUpload.

De boodschap is duidelijk… de meeste grote namen uit de tech-industrie laten zich positief uit over cryptocurrency.

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, WANT.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Reageer op artikel:
Elon Musk, Bill Gates en andere innovators over Bitcoin: snel rijk worden?
Sluiten