Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 15 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin cadeau doen: Nederlands bedrijf introduceert cryptokado

Volgens de een is Bitcoin de toekomst van alle betalingen die we in onze dagelijks levens doen, voor de ander is het een typisch voorbeeld van een bubbel. Cryptokado maakt het een stuk toegankelijker.

Cryptokado: Bitcoin, Ethereum of Ripple kado doen

Hoe dan ook is de drempel om in de cryptomarkt te stappen vrij hoog. Consumenten komen terecht op technische pagina’s over wallets, voordelen, nadelen en alle technische ogen en haken.

Een nieuw Nederlands initiatief genaamd Cryptokado probeert daar verandering in te brengen. Het idee achter de kaart is dat je zonder technische kennis Bitcoin of andere cryptocurrencies cadeau kunt geven aan vrienden of familie.

De kaarten zijn een initiatief van Coingarden, een jong Nederlands bedrijf dat geld probeert te verdienen door de cryptomarkt toegankelijker te maken. Daarmee hebben ze een sterk punt: als we echt allemaal in de toekomst met digitale munten gaan betalen, dan zal iedereen er ook mee aan de slag moeten kunnen gaan.

Addertje?

Bitcoin of altcoins cadeau geven of kopen zonder technische rompslomp? Daar moet toch een addertje onder het gras zitten? Ja, en nee. Net zoals bij andere exchanges draag je een kleine fee af aan Coingarden. Zo verdient het bedrijf zijn geld. Ook moet de ontvanger per se een account maken op diezelfde site om zijn kaart te verzilveren.

Je kunt Cryptokado cadeau geven via de webshop van Coingarden, die je hier kunt vinden. Na aanschaf ontvang je de digitale cadeaubon direct in je mail.

Maar goed, de feestdagen komen eraan en dan wil je natuurlijk ook wat in de schoen kunnen stoppen. Daarom heeft het bedrijf speciaal 500 limited edition kadokaarten laten maken.

Drempel verlagen

Het toffe aan dit initiatief is dat je zo Bitcoin, Ethereum en Ripple kunt schenken zonder gedoe met wallets. Ook kun je het geld weer terug op je betaalrekening gestort krijgen als het cadeau niet bevalt.

“Met Cryptokado willen we de drempel verlagen voor mensen die graag Bitcoin zouden willen hebben, maar eigenlijk niet zo goed weten waar te beginnen. Met onze cadeaukaart heb je binnen vijf minuten een account en je eigen cryptoportefeuille,” aldus Wouter Vonk, co-founder bij Coingarden. “En het is weer iets anders dan het gebruikelijke staatslot. Bovendien blijft dit ook na 31 december spannend”, zegt hij met een knipoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin cadeau doen: Nederlands bedrijf introduceert cryptokado
Sluiten