Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 sep 2018

Bitcoin en meer: bodem comeback cryptomarkt is gisteren bepaald

Michael Novogratz is een grote naam in in de cryptowereld. Nadat hij naam maakte in de wereld van investeringsfondsen, stortte hij zich volledig op cryptocurrencies. De investeerder wordt erg serieus genomen als het om zijn mening over munten als Bitcoin gaat.

Bitcoin en rest cryptomarkt gaat comeback maken

Gisteravond bracht hij goed nieuws op Twitter. De afgelopen week dook de cryptomarkt weer, met vooral Ether in een opmerkelijke vrije val. Sterker nog, de munt tikte de afgelopen dagen zijn dieptepunt voor 2018 aan.

Hoe lang gaat dit nog zo door? De bull market lijkt verder weg dan ooit. Volgens Novogratz hebben we het ergste nu echter gehad. Sterker nog, hij beweert dat we gisteren een bodem hebben aangetikt, en dat vanaf nu de weg omhoog wordt ingezet.

Michael Novogratz Bitcoin
Michael Novogratz

Oftewel, de markt zal volgens hem niet verder in het rood schieten: “Ik denk dat we gisteren een bodem hebben bepaald.” Ook wijst hij erop hoe de Bloomberg Galaxy Crypto Index, waarmee je de prestaties van de grootste cryptocurrencies kunt meten, nu overeenkomt met het moment dat de markt vorig jaar met een grote rally begon.

Wanneer je even uitzoomt en naar de afgelopen vijf jaar kijkt, dan is er nog niks aan de hand.

Oftewel, nu kan de boel omslaan, in de positieve zin van het woord. De situatie is allesbehalve hopeloos, zo benadrukt ook Novogratz. We zijn door het succes van eind vorig jaar zeer gefocust op de korte termijn.

Wanneer je even uitzoomt en naar de afgelopen vijf jaar kijkt, dan is er nog niks aan de hand. Vergeleken met vrijwel elke andere markt zijn er nog steeds bizarre groeicijfers neergezet, ook als je de huidige rode cijfers meeneemt. Ja, zelfs Ether met zijn 73 procent daling in 2018.

Hij gelooft dat de markt weer een comeback zal gaan maken: “Markten retracen meestal de uitbraak. We hebben nu de hele bubbel geretraced.”

?Lees ook: ‘Tijd van dramatische groei cryptomarkt is voorbij’

Reageer op artikel:
Bitcoin en meer: bodem comeback cryptomarkt is gisteren bepaald
Sluiten