Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 jan 2018

Bitcoin zakt weer onder 10.000 dollar en neemt rest cryptomarkt mee ?

2018 begon met een domper voor eigenaren van cryptocoins. Na zeer lucratieve feestdagen zakte de cryptomarkt opeens in. Niet alleen Bitcoin, maar ook vrijwel elke altcoin. Dus ook Ripple, NEO en Litecoin. Voor kersverse investeerders die dankzij de mainstream coverage kort ervoor de markt in waren gestapt, was het een bizarre verrassing. Stiekem gebeurt dit echter elk jaar.

Bitcoin en cryptomarkt krijgt tweede klap van 2018

Maar ja, vertel dat de grote massa. De kenmerken van een bubbel hadden hun impact: gloednieuwe coin-eigenaren raakten in paniek, en trokken hun geld eruit. Oftewel, de koersen daalden nog een stukje harder. Ondertussen zijn de meeste cryptocoins weer omhoog geklommen, en is de meeste schade alweer gerepareerd.

Net zoals vorig jaar klimmen de digitale munten hun dal weer uit. De groei kan weer worden voortgezet! Althans, daar leek het afgelopen week op. Plottwist: gisteren en vandaag zette weer een nieuwe daling is. Numero twee dus. Bitcoin zakte zelfs onder de 10.000 dollar. De gigamunt trok alle kleinere cryptocoins met zich mee naar beneden.

Maar waarom? Wellicht is het nieuws vanuit Zuid-Korea de oorzaak. De daling zette namelijk precies in, nadat de nieuwe cryptohandel-wetten in Zuid-Korea van kracht gingen. Sinds deze week moet je per se je echte identiteit gebruiken, en handelen via een geautoriseerde Zuid-Koreaanse beurs. Nou niet bepaald het rooskleurige gedecentraliseerde toekomstbeeld. Bovendien worden buitenlandse investeerders die van lagere prijzen profiteren effectief buitengesloten.

De grafieken en data wijzen er gelukkig op dat er licht aan het einde van de tunnel is.

Slecht nieuws, maar er is hoop

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Facebook tijdelijk alle advertenties rondom cryptocurrency verbiedt. De beperkingen, maatregelen en nieuwtjes die ons links en rechts om de oren vliegen zijn individueel wellicht niet drastisch, maar tellen wel op. Het gevolg is dat investeerders steeds vaker naar altcoins gaan kijken. In ons cryptocoin-dossier kun je de beste vinden.

De grafieken en data wijzen er gelukkig op dat er licht aan het einde van de tunnel is. Zuid-Korea heeft vandaag bovendien goed nieuws gebracht. De overheid heeft bevestigd dat het de handel in cryptocurrency niet compleet gaat verbieden. Er was ook ander groot nieuws: Samsung investeert flink in het produceren van chips voor cryptominers.

Voeg daar de grafieken van vorige jaren aan toe, en je hebt een mooie basis voor verdere groei. Als de cryptomarkt echter iets heeft bewezen, dan is het dat de situatie allesbehalve voorspelbaar is. Het is volatiliteit wat de klok slaat. Investeer dus enkel wat je kunt verliezen, en lees je goed in. Investeer in het praktische nut op de lange termijn, niet het winstbejag op de korte termijn. Deze coin is onze favoriet. Geef je ook op voor onze nieuwsbrief, en mis nooit meer belangrijk crypto-nieuws.

Reageer op artikel:
Bitcoin zakt weer onder 10.000 dollar en neemt rest cryptomarkt mee ?
Sluiten