Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jul 2018

Bitcoin en EOS voorop: cryptomarkt toont explosieve groei

Zo, dat is lekker wakker worden! Na maanden aan voortkabbelende dalingen schoot de cryptomarkt gisteravond opeens door het dak, met Bitcoin aan kop. Flinke groeipercentages werden binnengeharkt. Nu, een halve dag later, kunnen we de balans op gaan maken.

Bitcoin door het dak

Laten we beginnen met de totale cryptomarkt. Die is qua marketcap naar de 291 miljard dollar geschoten, het hoogste punt sinds twee maanden. Wat dat zo fascinerend maakt, is dat het grootste deel van die groei binnen een half uur tot stand kwam.

Bitcoin schommelde gisteren overdag tussen de 6.650 en de 6.750 dollar. Tot later op de avond, toen de munt opeens de 7.000 dollar aantikte. Binnen een paar minuten piekte de cryptocurrency vervolgens naar de 7.100 dollar, en 7.400 dollar. Daar is Bitcoin de afgelopen uren stabiel blijven hangen.

De cryptomarkt in het groen, inclusief Bitcoin
Groen, groen en nog eens groen!

De groene cijfers bleven echter niet beperkt tot Bitcoin. Vrijwel de complete top honderd aan cryptocurrencies steeg explosief mee. EOS, Cardano en Stellar waren gisteren sowieso al lekker bezig, en daar kwam deze boost nog eens bovenop.

EOS steeg met meer dan tien procent in waarde, naar de 8,75 dollar. Dat is in totaal een groei van maar liefs 30 procent in 48 uur. NEO voegde 9 procent aan zijn koerswaarde toe, en bleef op de 39,50 dollar haken. Stellar schoot met een stijging van 8 procent de 0,25 dollar voorbij.

En daarin is er goed nieuws: het momentum lijkt stand te houden, met potentie voor een verdere doorbraak. Het is echter maar de vraag of er genoeg volume blijft om verdere groei te ondersteunen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Ethereum hield het iets meer bescheiden, al is een groei van 5 procent in elke andere markt natuurlijk nog steeds fantastisch. En, het is nog steeds genoeg om eindelijk de 500 dollar te passeren. Terwijl de 400 dollar een paar dagen geleden nog een pittig plafond was.

Na enkele weken wist Ripple ook eindelijk de 0,50 dollar te passeren, en Bitcoin Cash schoot de 850 dollar voorbij. En zo kunnen we nog wel even door gaan: de complete top honderd kleurt groen, met vele mijlpalen en zelfs records.

Maar goed, je kent de cryptomarkt ondertussen: voor je het weet kan alles weer rood kleuren. De volatiliteit is groot en grillig. Vandaag gaat bepalend worden voor de komende week: kan het momentum stand houden?

?Lees ook: ‘Bitcoin kan nog steeds 60.000 dollar bereiken in 2018 (en dit is daarvoor nodig)’

Reageer op artikel:
Bitcoin en EOS voorop: cryptomarkt toont explosieve groei
Sluiten