Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin en cryptomarkt stijgen pijlsnel, Tim Draper deelt zijn visie

De afgelopen dagen waren zwaar voor de investeerders in Bitcoin en andere cryptomunten. Na de zware dreun die de Dow Jones index gisteren doormaakten en de neergaande Aziatische beurzen vreesde men voor een nieuwe zwarte dag. Het tegendeel blijkt echter waar. De Bitcoin en andere cryptomunten stijgen sterk en ook topinvesteerders zoals Tim Draper blijven positief. Wij zetten de actuele situatie op een rij.

Bitcoin en cryptomunten weer in de lift

Gisteren was er nog sprake van een zwarte maandag op de beurzen. Na de negatieve Aziatische markt verwachtte menigeen ook vandaag last voor de Bitcoin en cryptomunten. De live koersen geven echter een zeer positief beeld voor de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten, zoals je in onderstaand overzicht kunt zien.

De Bitcoin en cryptomarkt stijgen pijlsnel. Live koersen vastgelegd om 8.40 uur.
De Bitcoin en cryptomarkt stijgen pijlsnel. Live koersen vastgelegd om 8.40 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Het is lastig te zeggen of de Bitcoin een korte opleving meemaakt of dat we de weg naar boven op langere termijn weer gevonden hebben.

Influencers blijven positief

Zoals we gisteren al zagen is het sentiment bij belangrijke influencers positief. Willy Woo voorspelde als een van de weinigen de crisis die we nu in de cryptomarkt zien. Toch lazen we dat hij positief is voor de rest van het jaar.

Inmiddels krijgt hij bijval. Zo sluit topinvesteerder Tim Draper zich bij hem aan. In een online interview is hij erg positief over de cryptomarkt en verwacht hij dat cryptomunten uiteindelijk sterker uit de Coronacrisis zullen komen.

In het intervies legt hij uit dat Bitcoin zelfs de ‘daysaver’ kan zijn als de crisis over is.

Wat kunnen we op korte termijn van de Bitcoin verwachten?

Het is even afwachten of de trendwijziging van vandaag een korte opleving is of de voorbode van herstel op lange termijn. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden welke steunkoersen er nodig zijn om te kunnen bepalen of de Bitcoin weer echt in stijgende lijn zit. Als dit zo blijkt te zijn zullen veel investeerders het principe ‘buy the dip’ naar verwachting toepassen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin en cryptomarkt stijgen pijlsnel, Tim Draper deelt zijn visie
Sluiten