Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 mrt 2020

Bitcoin en cryptomarkt tonen wisselend beeld, maar wat nu?

Nadat we de week met dieprode cijfers begonnen toont de markt vandaag tekenen van herstel. We zagen een sterk stijgende Bitcoin en Altcoins die het nog beter deden. Innmiddels lopen de koersen echter weer terug. Grote vraag is ‘wat nu?’

Stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomunten

We beginnen de analyse van de huidige situatie met een overzicht van de stand van zaken voor de Bitcoin en de top 10 cryptomunten. De live koersen tonen een wisselend beeld. In dollars bedraagt de koers van de Bitcoin (BTC) momenteel $ 7.855,73 en zoals je in onderstaand overzicht ziet is dat niet bijzonder positief.

Bitcoin en top 10 cryptomunten wisselend beeld
De Bitcoin en top 10 cryptomunten tonen wisselend beeld. Live koersen vastgelegd om 17.45 uur. Tradeincrypto.com

 

Wat betekent dit voor de Bitcoin?

Vanmorgen zagen we dat de Bitcoin goed reageerde op het eerste belangrijke wapenfeit van deze week, de verhoging van de moeilijkheidsgraad. Inmiddels zien we dat ook de tweede grote gebeurtenis, het dichten van het CME-gat, is gebeurd. Hiermee zijn er twee sterke bullish signalen. Dit leidt bij belangrijke analisten tot voorzichtig optimisme voor een bull-run op korte termijn. Toch waarschuwen zij dat op iets minder korte termijn ook de supportniveaus van $ 7.300,- en $ 7.600,- getest zullen gaan worden.

Ook de bekende crypotrader John Bollinger, bekend van de Bollinger bands voorziet een positieve markt op korte termijn. Hij wijst daarbij vooral op de marktkapitalisatie, die 5 miljard steeg. Toch waarschuwt hij ook voor beren op de weg op langere termijn.

Ook andere indexen, zoals de fear-and-greed index, duiden op een vertwijfelde markt. Het algemene beeld is dat we op korte termijn prijsstijgingen kunnen verwachten. Op iets langere termijn is er momenteel te veel angst voor beren om deze op afstand te houden. Het worden dus volatiele en onzekere dagen.

Hoe kun je het beste handelen bij volatiliteit?

Zo’n onzekere handelsmarkt vraagt om discipline. Allereerst is het belangrijk dat je rationeel blijft en goed op de steunkoersen en weerstandsniveaus blijft letten. Daarbij doe je jezelf een plezier als je vooraf bepaalt bij welke koersen je instapt en uitstapt. Hele onervaren handelaren en handelaren met een lange beleggingshorizon doen er verstandig aan om niet of voorzichtig te handelen aan de onderkant van de koersen. Uiteraard blijven wij de situatie volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin en cryptomarkt tonen wisselend beeld, maar wat nu?
Sluiten