Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 jan 2020

Analyse: Bitcoin en cryptomunten blijven stijgen

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden afgelopen vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 186,5 miljard. Sindsdien stegen de investeringen geleidelijk. Bij de opening van de Aziatische beurzen vannacht leek de groei even te stagneren, maar er volgde een stevige verdere groei. Al met al blijft de tendens stijgende en bewegen de investeringen nu rond $ 195,8 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die op afgelopen vrijdag 70,08 % bedroeg, loopt weer iets terug en bedraagt nu 69,57 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we voor de Bitcoin € 6.476,77 op het bord staan. Ethereum (ETH) volgde met € 116,17 en Ripple (XRP) maakte de top-3 traditioneel compleet met € 0,1710. Door de gestegen investeringen lopen de koersen op. We zien dan ook voor de top 3 en veel andere cryptomunten een stijging ten opzichte van afgelopen vrijdag. Ook de meeste weekkoersen zijn positief. De Bitcoin-koers in dollars, die op vrijdag $ 7.235,14 bedroeg, noteert inmiddels $ 7.511,87. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 6 januari Bitcoin en Altcoins overwegend positief na politieke onrust. Live koersen vastgelegd om 8.20 uur.
Crypto-analyse 6 januari Bitcoin en Altcoins overwegend positief na politieke onrust. Live koersen vastgelegd om 8.20 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook een overwegend positief beeld. Alleen Cosmos (ATOM) schrijft rode cijfers met een verlies van 4,49 %. Grootste stijger is Dash (DASH) met 7,15 %. Gemiddeld stijgt de markt in 24 uur zo’n 2 %. Ook in dit segment zien we overwegend positieve weekkoersen. Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), ChainLink (LINK) en USD Coin (USDC) zijn de rode dissonanten in de groene harmonie.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en cryptomunten blijven stijgen
Sluiten