Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 jun 2019

Rustpauze Bitcoin en cryptomunten voorbij: $10.000 in zicht?

Vanmorgen leek het er tijdens de Analyse even op dat de Bitcoin een rustdag zou krijgen. Het tegendeel is waar, de consolidatiefase lijkt alweer voorbij en de rode dagkoersen zijn ook verdwenen. Sinds 11.30 vanmorgen loopt de kapitaalmarkt ook weer sterk op. Zijn we nu echt op weg naar recordstemming?

Hoe verloopt de ochtend voor de Bitcoin (BTC)?

Toen we vanmorgen onze analyse van het weekend schreven leek het erop alsof de markt even tot rust was gekomen. Die rust was achteraf net genoeg voor een kop koffie op maandagmorgen, want sinds 11.30 uur loopt de marktkapitalisatie weer snel op. Waar deze vanmorgen nog krap $ 270 aantikte zien we nu $ 275,7 miljard genoteerd worden. Het geïnvesteerd kapitaal loopt letterlijk per seconde op.

Hoe reageert de koers van de Bitcoin?

Het is natuurlijk geen verrassing dat de koers daarmee ook oploopt. We zien dat de Bitcoin iets minder dominant is ten opzichte van de Altcoins, dus dat betekent dat de koersstijgingen daar in verhouding harder gaan. Dit zie je ook terug in de live koersen. Hieronder zie je de stand zoals deze om 13.00 uur was.

koers Bitcoin en top 10 Altcoins 17 juni middag
koers Bitcoin en top 10 Altcoins 17 juni middag. Live koersen vastgelegd om 13.00 uur. TradeinCrypto.com

In dollars noteert de koers om 13.00 uur $ 9.296,63. Hiermee komen we weer terug naar de $ 9.300,- die we dit weekend zagen. Als de markt in dit tempo versnelt zou de $ 10.000,- wel eens erg snel in de buurt kunnen komen. Hoewel wij vanmorgen inschatten en de technische analyses aanduiden dat een consolidatie logisch zou zijn lijkt de markt de ‘experts’ te logenstraffen.

Korte termijnverwachting

We zien inmiddels dan ook dat de Bitcoin op korte termijn een koersdoel van $ 10.000,- meekrijgt. Nu het handelsvolume en sterk stijgt en de markt een grote volatiliteit laat zien wordt het erg spannend wat de grens van $ 10.000,- gaat betekenen. Op basis van eerdere koersbewegingen zou een correctie dan voor de hand liggen. In dit geval zou de grens van $ 10.000,- wel eens tegelijk met de aankondiging van Facebook over de Global Coin van woensdag kunnen liggen. In dat geval zou een positieve ontvangst van de markt wel eens tot een versnelling van de groei kunnen leiden. Wellicht is het goed om je nu alvast in te lezen over hoe je kunt handelen bij hoge volatiliteit.

In ieder geval alle reden om de live koersen en het laatste nieuws te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Rustpauze Bitcoin en cryptomunten voorbij: $10.000 in zicht?
Sluiten