Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Crypto break: Bitcoin en cryptomunten bevestigen oud gezegde

Inmiddels loopt de handelsdag in Amerika op zijn eind en kunnen we de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van andere cryptomunten bekijken. Hierbij ontkomen we natuurlijk niet aan het feit dat vandaag de eerste handelsdag van Coinbase op Nasdaq was. Blijkt het oude gezegde waar?

Uiteraard bekijken we eerst de actuele prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin en cryptomarkt komen tot rust na rally

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 52.278,33 ($ 62.535,66) en dat is 1, 24 % lager dan gisterenavond.

Ook de rest van de cryptomarkt lijkt enigszins tot rust te komen na de rally van de afgelopen dagen. We zien een mengeling van rode en groene cijfers. Tron (TRX) verliest met 8,95% het meest. Bij de winnaars zien we nog steeds forse percentages winst. De grootste winst is wederom voor Dogecoin (DOGE), dat in 24 uur 23,19 % rendement wist te behalen. Op de website van Tradeincrypto.com, waar we de live cryptoprijzen 24 uur per dag kunnen bekijken, zien we dat er meer cryptomunten zijn die hun dagwinst nog steeds in dubbele cijfers noteren.

Coinbase beleeft opmerkelijke eerste dag op Nasdaq

Vandaag was het dan zover, de aandelen in cryptobeurs Coinbase werden op Nasdaq genoteerd. Zoals we gisteren al aangaven met ticker ‘COIN’ en met een voorverkoopkoers van $ 250,-.

Degenen die vooraf ingetekend hadden konden direct profiteren, want de startkoers van een aandeel Coinbase was met $ 381,- fors hoger. Nadat de handel startte schoot de koers snel omhoog naar een top van $ 429,54. Nadat de eerste opwinding voorbij was daalde de koers echter snel. Het laagste punt was $ 310,-. Toch volgde er later op de dag een herstel. De koers bij sluiting van de beurs was $ 328,28 en we zien dat de koers na beurs weer oploopt.

Bitcoin en cryptomunten: buy the rumor, sell the news

Het oude beursgezegde ‘buy the rumor, sell the news’ bleek voor veel cryptomunten, waaronder de Bitcoin weer eens waar. Na de recordrally die de komende introductie van Coinbase veroorzaakte daalde de prijs bij introductie van het aandeel op Nasdaq. Daarmee weten we dat het nieuwe koersrecord van de Bitcoin sinds vandaag op $ 64.890,- staat. Zoals we hiervoor zagen levert de munt wel in, maar dat beeld vertekende, want de munt zakte vandaag tot $ 61.658,- en lijkt dus juist weer te herstellen.

Door de correlatie met de Bitcoin en de reactie op de koersdaling van het aandeel Coinbase zagen we ook een lichte verkoopgolf bij de Altcoins. Zoals we vanmiddag al voorzagen is dat eigenlijk een logische ontwikkeling omdat de stijgingen bij diverse munten wel erg hard gaat.

Uiteraard is het van belang om te zien hoe de Aziatische en Europese markten op deze volatiele dag reageren. Zet de correctiegolf nog even door of zien we snel weer hervatting van de belangrijkste bull-runs. Wij lieten vanmiddag zien waar investeerders op letten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!