WANT Bitcoin break: koersverwachting weekend & week 8 (10 maart)

Tech Robert Kroes 5 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag ook op de Amerikaanse markt bijna ten einde. Wij bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten. Ook kijken we vooruit naar het weekend en de volgende week. Wat is de koersverwachting voor cryptomunten voor het weekend en de komende week?

Uiteraard bekijken we eerst de huidige prijs van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin daalt verder in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 41.404,18 ($ 49.329,85) en dat is 5,60% lager dan gisteravond, maar beduidend hoger dan tijdens de cryptolunch van vanmiddag, waarin we al stil stonden bij de oorzaken van de huidige beweging.

Ook de rest van de cryptomarkt is nog in mineur. Theta Network (THETA) is met een plus van 6,79% samen met enkele andere cryptomunten de uitzondering die de correctie bevestigt. Nem (XEM) is nog steeds de grootste verliezer met een resultaat van -12,16%. Zoals we verderop zullen zien zijn dit ingrediënten voor een spannend weekend. De live cryptoprijzen kun je het hele weekend bekijken op Tradeincrypto.com.

Wat kunnen we dit weekend en de komende week van de Bitcoin verwachten?

Waar de correctie van de meeste cryptomunten in lijn ligt met de achterliggende analyses is dat voor Bitcoin anders. Zo is de zogenoemde implied volatility laag. Ook andere technische analyses en On-chain metrics duiden op een koersstijging. Daarmee zou de Bitcoin wel eens een snel stijgend weekend voor de boeg kunnen hebben. Analisten sluiten niet uit dat de grootste cryptomunt met een koers van $ 55.000,- aan de nieuwe week begint.

Ook voor de komende week ziet de koersontwikkeling er gunstig uit. Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde (wat onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder uitlegden) laat zien dat de koers van de Bitcoin daar steeds boven blijft, maar recent wel een aantal malen dicht in de buurt is geweest. Wanneer we deze beweging vergelijken met de koersbewegingen tussen 2015 en 2018 blijft ook deze rally bijzonder bullish en lijkt een koersstijging de komende week zeer wel mogelijk. Daar komt bij dat de $ 48.000,- als ‘bodem’ voor institutionele beleggers die we vanmiddag bespraken, lijkt te kloppen. Hierdoor voorziet men weinig risico voor een koersdaling, terwijl er aan de andere kant genoeg ruimte voor stijging lijkt.

De verwachting voor overige cryptomunten

Veel cryptomunten uit de top 25 hebben een stevige correlatie met de Bitcoin. Daarmee stralen de positieve verwachtingen voor Bitcoin ook af op andere cryptomunten. Dit is duidelijk te zien als we de gelijkenissen in het koerspatroon analyseren voor Bitcoin en Ethereum (ETH). De munten uit de top 25 die de minste correlatie vertonen zijn (gebaseerd op de analyses van Intotheblock) AAVE (AAVE) en DogeCoin (DOGE). Voor DogeCoin (DOGE) is het sentiment gematigd tot negatief, al kan Elon Musk daar met één tweet verandering in brengen. AAVE is een van de Defi-projecten die we regelmatig terug zien met stijgende koersresultaten. Voor de komende week zien we echter vooral verkoopsignalen. Dit lijkt een gezonde correctie voor de hoge koersstijgingen van deze week. Kortom, er is weer genoeg te verwachten en genoeg ‘huiswerk’ te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen