Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 apr 2021

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt; chaos? Waarschuwing Binance [video]

Inmiddels zijn de Europese financiële markten aan de lunch toe. Wij zetten de actuele prijs van Bitcoin en prijzen van top 25 cryptomunten op een rij. Daarnaast signaleren we dat partijen bang zijn voor chaos. Tot slot staan we stil bij de waarschuwing die Binance kreeg.

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen voor Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt in wisselende cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 48.172,75 ($ 57.217,21) en dat is 2,01% lager dan gisteren.

Voor de top 25 cryptomunten is het prijsbeeld wisselend. We zien forse winsten, zoals Theta Network (THETA), dat in 24 uur 15,05% winst noteert, terwijl andere cryptomunten, zoals Filecoin (FIL) 16,62% verliezen. Ook Ripple (XRP) verliest in 24 uur 9,92% na de rally van gisteren. Op de site van tradeincrypto.com zijn alle live cryptoprijzen te volgen.

Mike Novogratz waarschuwt voor Bitcoin chaos

In een uitgebreid interview kijkt Mike Novogratz met angst naar monetaire ontwikkelingen. Hij voorziet dat de toenemende inflatie en het bijdrukken van dollars ertoe leidt dat de Bitcoin steeds verder stijgt en steeds meer mensen hun bescherming tegen inflatie zoeken in Bitcoin. Hij verwacht dat aan het eind van het jaar 1% van de wereldwijde rijkdom in Bitcoin zal zijn belegd. Overigens verwacht hij niet dat de Bitcoin een betaalmiddel zal worden. Hij ziet vooral een concurrentiestrijd ontbranden tussen reguliere valuta en stable coins. Het hele interview kun je hier bekijken.

Binance krijgt waarschuwing van Thaise SEC

Binance heeft als cryptobeurs regelmatig discussie met regelgevende autoriteiten. Hoewel Binance een vergunning heeft op Malta biedt men ook diensten buiten Europa aan. Zo accepteert men betaling in Thaise Bath. Dit zonder vergunning van de Thaise SEC. Hierover heeft de SEC nu aan de bel getrokken.

Binance heeft nog niet openlijk gereageerd, maar het is de vraag of zij een Thaise vergunning gaat aanvragen. Daarbij is de vraag wat de Thaise SEC hiertegen kan doen. Zo heeft zij recent in een discussie met cryptobeurs Huobi, die ook geen vergunning heeft in Thailand maar daar wel diensten aanbiedt, verordent dat het platform in Thailand tijdelijk moet sluiten, maar in de praktijk is dit met bijvoorbeeld een VPN makkelijk te omzeilen. Uiteraard zal deze situatie de discussie omtrent internationale regelgeving weer doen oplaaien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin daalt; chaos? Waarschuwing Binance [video]
Sluiten